Sokaknak szúrja már a szemét...

2022.05.07. 14:00

A megyei kormányhivatal is csatlakozott az országos akcióhoz

Május 2-án kezdődött s 8-án fejeződik be a valószínűleg sokak által ismert TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért nevű akció.

SZANYI-NAGY JUDIT

A zöldhatóság szakemberei akció közben Forrás: Nagy Norbert / FMH

Az önkéntes hulladékgyűjtő esemény országos kiterjedésű; Fejér megye több helyszínén is évről évre községek, városok lelkes lakosai csatlakoznak a megmozduláshoz. 
Az idei TeSzedd! első napjaiban Székesfehérváron a Fejér Megyei Kormányhivatal zöldhatóságának 46 szakembere gyűjtötte közösen a mások által eldobált szemetet. Mint megtudtuk, 53 zsáknyi illegálisan elhelyezett kommunális hulladéktól tisztították meg a várost, pontosabban a 7-es elkerülő út rézsűjének területét és a szomszédos erdőt. Összegyűjtöttek ezen kívül kamionkarosszéria-elemeket, valamint gépjármű-gumiabroncsokat is. 
Aki valaha részt vett már TeSzedd! mozgalomban, tudhatja: az esemény nemcsak szemléletformáló, de egyben jó közösségépítő jelleggel is bír. Dégtől Velencéig, tehát a megyei déli részétől északig sokan megtapasztalhatták már ezt az élményt, s kis időre segíthettek abban, hogy a környezet, a közös élettér egy kicsit tisztább legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában