József nádor-napok

2022.04.28. 13:00

Tisztelet az ősöknek, tisztelet az alapítóknak

Horváth László

Szekeres Adrien lenyűgözte a közönséget Fotó: Bán Balázs

Mezőfalva - A József nádor-hétként évtizedekkel ezelőtt megalapozott rendezvénysorozat idén három napon át kínál programot a mezőfalviaknak. Hétfőn, április 25-én délután a Kiss Kálmán Művelődési Házban Csuja Imre, Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művész önálló estjét láthatták az érdeklődők. Április 26-án, kedden szintén a művelődési ház adott otthont Szekeres Adrien énekesnő, dalszerző fantasztikus koncertjének. 
Április 29-én 16 órától a Magyarok Nagyasszonya római katolikus templomban ünnepi szentmisével folytatódnak a rendezvények. Misét celebrál Spányi Antal megyés püspök és Kristofory Valter mezőfalvi plébános. 17 órakor kerül sor az alapítók szobrainak megkoszorúzására, amelyen közreműködik a Mezőfalvi Női Kar. Emlékező beszédet mond Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg. 17.45-től ünnepi műsor kezdődik a művelődési házban. Köszöntő beszédet mond Márok Csaba, Mezőfalva polgármestere. Ezután átadják a József nádor-díjakat. Végül a Mezőfalvi Német Nemzetiségi Tánccsoport és a Mezőfalvi Néptánc Együttes bemutatóját láthatják a vendégek.

Csuja Imre érdemes és kiváló művész adott önálló estet 
Fotó: HL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában