Szakmák napja

2022.04.08. 17:30

Negyven vendég, és több mint ötvenöt előadás volt

A járványügyi helyzet miatt két év kényszerszünet után tegnap ismét megrendezte a szakmák napját a Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium. Ez már a hatodik volt a sorban.

Agárdy Csaba

Fotó: Zsedrovits Eniko

Dunaújváros A rendezvény az ágazati képzéshez igazodva egy tanítási nap tantárgyi óráiba építve zajlott 10.30 órától 13.25 óráig. 
A nap folyamán negyven vendég hozta a szakmát az iskola falai közé, és több mint ötvenöt előadás hangzott el. Az iskola vendégei a felsőoktatás és a munka világából érkeztek – menedzserek, igazgatók, osztályvezetők, szakmájukat magas szinten művelő gyakorlati szakemberek –, akik különböző előadásokat, interaktív és gyakorlati foglalkozásokat tartottak az iskola tanulóinak. 

A Rudasban kiemelten kezelik a sportot, így nem volt véletlen a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz amerikaifutball-csapatának bemutatója a szakmai napon Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Az egyik legnépszerűbb és talán a leglátványosabb előadást dr. Zsedrovits Tamás, a Pázmány Péter Tudományegyetem adjunktusa tartotta A jövő már elkezdődött címmel. A tanteremben drónok hada repkedett a levegőben. Zsedrovits Tamás elmondta, sokan a drónokat csak játéknak gondolják, pedig sok segítséget nyújtanak az életünkhöz. Megemlítette, hogy Ruandába drónokkal szállítottak vérkészítményeket, mert a nagyon rossz útviszonyok miatt így volt a leg­gyorsabb. 

Dr. Zsedrovits Tamás érdekfeszítő gondolatai népszerűek voltak

Szemenyi István, a Rudas igazgatója így foglalta össze a nap tapasztalatait: – Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy kilenc olyan fiatal is volt az előadók között, akik korábban az intézményünkben tanultak, és napjainkban szakmájuk sikeres művelőivé váltak. Bízunk abban, hogy ez a rendezvény is hozzájárul ahhoz, hogy megerősítse a nálunk tanuló diákokat pályaválasztásukban, valamint tovább motiválja őket a szakmai irányú elköteleződésre a munkában és a továbbtanulásban. Rengeteg téma volt, sok ablakot megnyitottunk a gyerekek előtt, széles volt a paletta.

Gurisatti Lilla sportpszichológus is előadást tartott

 Fontos, hogy a hagyományos órák helyett rendhagyó foglalkozásokon vehettek részt a diákok. A tanulóink nagy része szívesen vesz részt a szakmai napon, kinyílnak a szemeik. Az iskola számára jó visszajelzés, hogy az előadók közül többen is már hat éve visszatérnek hozzánk, aminek az az oka, hogy véleményük szerint a diákjaink érdeklődőek, figyelnek, hozzászólnak és kérdeznek a különböző előadásokon. Mindenképpen szeretnénk jövőre is hasonló szakmai napot tartani. 
A nap befejezéseként a tanulók játékos, általános műveltséget, tájékozódást igénylő ágazatok közötti vetélkedőn vehettek részt. 


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában