Duna Dog Center

2022.04.30. 14:08

Fontos és szakszerű munkát látnak el

Dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselő és Szepessy Gergő, a Fidesz helyi szervezetének elnöke szombaton délelőtt ellátogattak a Duna Dog Center régi Bánki iskolában lévő központjában, hogy tájékozódjanak az ott folyó munkáról.

duol.hu

Fotó: Zsedrovits Eniko

Már a helységbe való belépéskor kiderült, hogy ott bizony nem csak egy kutyákat képző intézmény található, hanem azzal párhuzamosan működik a Duna Kid Center is, ahol szakemberek és kutyák segítségével folyik a gyerekek különböző területű fejlesztése. Czibere Cecília, az iskola vezetője elmondta, hogy itt állatasszisztált oktatás zajlik, melyen tipikus és atipikus fejlődésű gyerekek is részt vehetnek. 

Fotók: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap 

Heti szinten negyven gyerekkel foglalkoznak a központban, de vannak esetek, amikor a szakemberek és a kutyák mennek oktatási intézményekbe és ott foglalkoznak a gyerekekkel. Tizenkét kutyával dolgoznak, melyek beosztás alapján teljesítenek szolgálatot az intézményben. Kezdetben a gyerekek 50-60 százaléka fél a kutyáktól, de egy érzékenyítési folyamat során megszokják, megszeretik őket és így lehet velük dolgozni. 

Az is kiderült, hogy nagyon sok kutyatartó van a városban, az ebösszeírás adatai szerint átlagosan minden második városlakóra jut egy kutya. Ebből eredően nagy igény van mind a kutyaiskola szolgáltatásaira, mind pedig a gyerekeket oktató szegmensre. Az országgyűlési képviselő mind a két központot bejárta, elismerően szólt az itt folyó munkáról és támogatásáról biztosította a központot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában