Dunaújváros

2022.04.30. 08:00

Almási Zsolt lett idén a város díszpolgára

Pénteken délután a Kultik Moziban tartott ünnepséget az önkormányzat településünk várossá nyilvánításának 71. évfordulója, azaz Dunaújváros születésnapja alkalmából. Évek óta hagyományosan ennek az ünnepségnek a keretében adják át a Dunaújváros Díszpolgára kitüntető címet, amelyet idén Almási Zsolt, városunk egykori polgármestere vehetett át Pintér Tamás jelenlegi polgármestertől és dr. Molnár Attila jegyzőtől.

Brousil Csaba

Almási Zsolt egykori és Pintér Tamás jelenlegi polgármester

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A Himnusz közös eléneklése után Pintér Tamás polgármester mondott beszédet. Ebben felelevenítette, hogy a pandémia miatt az elmúlt két esztendőben a városi ünnepségeket nem lehetett megtartani, így méltó módon sem lehetett emlékezni a város születésnapjára. Szólt arról, hogy a város építői anno a „történelem vonatán ültek”, az ország számos pontjáról érkeztek, hogy aztán itt valósíthassák meg álmaikat. Hangsúlyozta, hogy rájuk büszkének kell lennünk a jelenben is, és nem szabad, hogy emlékük feledésbe merüljön, még akkor sem, ha számuk mára sajnos már erősen megfogyatkozott. Mint mondta, a születésnap ünneplése a számvetés ideje is. Tisztában kellene lenni azzal a ténnyel, hogy ami egyszerre épült, az egyszerre is romlik el, de ami elavult azt úgy kell megújítani, hogy megfeleljen a mai fiatalok igényeinek is. 
A beszéd után Pintér Tamás és dr. Molnár Attila, Dunaújváros jegyzője a színpadra kérte Almási Zsoltot, és átadták neki a díszpolgári címet jelképező oklevelet és plakettet. Az egykori polgármester beszédében először is megköszönte az elismerést, majd arról szólt, hogy büszkének kell lennünk a városra, annak építőire, és meg kell óvni értékeit, tovább kell támogatni a helyi kultúrát, oktatást, sportot és a közösségformáló civil szervezetek kezdeményezéseit is. 
A díszpolgári méltatásban elhangzott, hogy Almási Zsolt példaértékű közéleti tevékenysége alapján, tiszteletre méltó pályája elismeréseként kapta meg a kitüntető címet. 
Az ünnepség végén felhangzott a Szózat, majd az egybegyűltek megtekinthették Szemes Mihály, Kölyök című filmjét, melyet anno városunkban forgattak Törőcsik Mari főszereplésével. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában