Háromszázan utaztak

2022.03.15. 20:30

Térségünkből is sokan voltak a békemeneten

A március 15-i békemenetre mintegy háromszáz polgár indult útnak együttesen a térségünkből, de emellett sok választókerületi lakó egyénileg csatlakozott a menethez a fővárosban.

Molnár Emese

A dunaújvárosi csapat, köztük dr. Mészáros Lajos, a Fidesz–KDNP országgyűlésiképviselő-jelöltje, és Szepessy Gergő, a kormánypárt helyi szervezetének elnöke kedden délelőtt koszorút helyezett el az 1848–49-es forradalom és szabadságharc hőseinek tiszteletére a ´48-as emlékműnél. Ezt követően indultak útnak a főváros felé. 
Egy iváncsai találkozóponton állt meg az autóbusz, ahol bevárták a választókerület településeiről érkezőket. Mint arról dr. Molnár Krisztián, a Fidesz választókerületi elnöke beszámolt, innen hat nagybusszal, mintegy háromszáz fős csapattal folytatták útjukat a békementre. 

Városunkból és a térségből mintegy háromszáz polgár utazott együtt a békemenetre Fotó: RJ

A Civil Összefogás Fórum (CÖF) – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) által szervezett békemenet ezúttal a Margit híd budai hídfőjétől indult, és a Szent István körúton, a Bajcsy-Zsilinszky úton, majd az Alkotmány utcán keresztül ért a Kossuth térre, ahol Orbán Viktor miniszterelnök mondott beszédet a forradalom és szabadságharc évfordulójának állami dísz­ünnepségén. 
Ezt a választást „meg kell és meg is fogjuk nyerni”, és akkor béke, biztonság és nyugalom lesz Magyarországon – a többi között erről is szólt Orbán Viktor, és azt is mondta, Magyarországra nagy veszélyek leselkednek, és nagy veszély ellen a nagy győzelem a legjobb orvosság. 
 

A program után dr. Mészáros Lajos képviselőjelölt úgy nyilatkozott lapunknak, hogy rengetegen eljöttek a békementre a térségünkből, öröm volt látni, hogy ilyen sokan vannak, jó volt együtt lenni egy olyan társaságban, ahol hasonló értékrendű emberek gyűltek össze. Azt is megosztotta velünk, hogy lelkes és fegyelmezett volt a nagy tömeg, a miniszterelnök beszéde pedig lelkesítő volt mindannyiuk számára, megerősítette őket a győzelembe vetett hitükben. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában