Retró vetélkedő

2022.03.30. 10:00

Táncdalfesztivál volt az MMK-ban

Rendkívüli érdeklődés övezte a Munkásművelődési Központ legutóbbi felnőtt retró vetélkedőjét szombaton délután. Nem véletlenül, hiszen a szervezők a Volt egyszer egy táncdalfesztivál címet adták a rendezvénynek.

Agárdy Csaba

Az MMK ügyvezető igazgatója, Kováts Rózsa rendre kitűnő témát választ a retró vetélkedőknek, ezt jelzi az is, hogy a megszokottnál több – egészen pontosan tizennégy – csapat nevezett a játékra. A résztvevők pillanatok alatt igazodtak a régi időkben nagy népszerűségnek örvendő zenés-táncos fesztiválhangulathoz, ugyanis előbb a lábak indultak el az asztalok alatt, majd időnként dúdolásból hangos éneklésbe csapott a nosztalgia. 

Kováts Rózsa gratulál az egyik csapat tagjainak. Balról jobbra: Kováts Rózsa, Palczer Zsoltné, Györfi Ilona, Rend Hajnalka Edina, Némethné Győrfi Tímea Fotó: MMK

Pedig nem mindig voltak egyszerűek a feladatok. Kezdésként több nagy sikerű slágerből olvashattak idézetet a csapatok tagjai, aminél nem volt elegendő az előadót megnevezni, hanem még a dal címére is kíváncsiak voltak a kérdéssor összeállítói. Majd következett egy kis totó, aztán lazításként bejátszásokból kellett következtetni az előadóra, dalcímre. Az interaktív feladatokkal tűzdelt vetélkedő lezárása ezúttal a csapatok egyéni produkcióival zárult. A színpadon minden társaság megcsillogtathatta énektudását. Volt olyan csapat, amelyik Koós János, Harangozó Teri, Zalatnay Sarolta vagy Szécsi Pál egy-egy örökbecsűjét adta elő, de akadt olyan alakulat is, amely az utolsó, 1981-es táncdalfesztiválról választotta a Hungária együttes Limbóhintó című számát. Ezek után az eredményhirdetés, mondhatjuk már csak formalitása volt az estének, addigra ugyanis előkerült a partvisnyél, és aki arra járt, csatlakozott a Limbóhintó csapatához. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában