Előszállás

2022.03.30. 13:00

Szorgos kezek serénykednek a falumúzeumban

Balogh Tamás

Fotó: LI

Egy jó cél eléréséért gyakran félreteszik a saját munkájukat a híresen jó közösségi emberekből álló Előszálláson. A legközelebbi alkalommal ezen a héten szombaton gyűlnek össze. A találkozó helyszíne a falumúzeum, az időpontja 9 óra. 
Feladat a falumúzeum helyiségeinek tavaszi nagytakarítása, valamint az épületet körülvevő szép nagy kert rendbetétele. A munkára vállalkozókat arra kérik, hogy az otthoni szerszámaikat is hozzák magukkal. A szorgos kezek ügyében jól szolgálnak a portörlő rongyok és a partvisok, valamint az ablakpucolásra szánt egyéb eszközök. 

A tájház falusi szobáját is kitakarítják tavaszra  Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

 

A kültéri ügyeskedéshez elengedhetetlenül szükség lesz ásókra, kapákra, gereblyékre, ágvágókra, metszőollókra, de szerencsés lesz egy-két talicskát, és a könnyebb rakodáshoz lapátot, villát is helyszínre kormányozni. 
A közös megmozdulás ötletgazdája a Hagyományőrző Nyugdíjas Klub tagsága, a főrendező Nyul Gabriella, a művelődési ház és könyvtár vezetője. Szerencsés lenne, ha az önkéntesek már az előző napokban jelentkeznének nála, hogy a fölajánlott szerszámok mennyiségét egyeztessék vele. Mivel nem szerencsés, ha a sok és a kevés mértéke az eszközök tekintetében már a helyszínen derül ki, jobb, ha előtte egyeztetik a szándékaikat. 

Karácsony előtt angyalka volt a kertben, most a nyuszi jön majd

 

Akik nem cukorkából készültek, remélhetőleg nem ijednek meg egy kis hajladozástól. Az esemény látogatása korhatár nélküli. Tehát az önálló, balesetmentes munkavégzésre már alkalmas kicsiktől a nagymamák korosztályáig mindenkit szívesen látnak. A diákokra külön figyelnek, hiszen ezt a tevékenységet az ötvenórás közösségi munkaként is elismerik. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában