Vizsgaelőadás

2022.03.02. 14:00

Remek gálán mutatták be tudásukat a fiatalok

Igaz, a korábban tervezettnél szűkebb körben, de mégis szinte telt ház előtt mutathatta be előadásait a Violin tehetséges táncközössége soros vizsgaelőadásait még a múlt héten pénteken a Bartók kamaratermében.

Szabó Szabolcs

Fotó: LI

Lapunknak Suplicz Mihály, a tánckar egyik vezetője megkeresésünkre a gálaelőadásról elmondta: – A körülményekhez képest tudtunk készülni, de sok elismerés illeti a társaságot, amely remek produkciókat rakott le a színpadra. Az egyik felvonásban a tavalyi karácsonyra készült meglepetésünket láthatták, immáron nem videón, hanem élőben. A mai (pénteki – a szerk.) gála egy rendhagyó műsor volt, hiszen az előző években a karácsonyi műsoron bemutatott táncokkal tudtuk a művészeti iskola növendékeinek féléves zárását megvalósítani. 

A vizsgaelőadáson kiváló produkciókat mutattak be a Violin növendékei a Bartók kamaraszínház színpadán Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Idén viszont egy külön műsorral kedveskedünk a tisztelt nézőknek – hangzott el a Violin félévi bemutatógáláján, ahol a műsorközlő az elmúlt hónapok munkájáról is szólt: 

– A júniusi bizonyítvány­osztásunk után igen mozgalmas időszak következett életünkben. Először a Nyalóka szigetre utaztunk, felkészülési táborba, majd a Szloboda család hathatós segítségével Hegymagas községbe látogattunk, ahol a Tördemic Táncegyüttessel karöltve adtunk műsort, majd azt követően táncházat. A két csoport barátságának zálogaként, egy fantasztikus és vérre menő métamérkőzésre is sor került, itt igazságos döntetlen született. Szeptemberben toborzó körútra indultunk. Több általános iskolát is meglátogattunk. 

Látványos koreográfiák sorát láthatta a közönség 

Újraindultak a próbák, és életre hívtuk jövőnk kulcsát, a gyerekcsoportot Molnár Lilla és Pásztor Máté vezetésével. A 17. Rácalmási Tökfesztiválon, majd az Élesztők lokálpatrióta közösség zeneünnepén léptünk fel a Kortárs Művészeti Intézetben – említett meg néhány eseményt Suplicz Mihály a konferálásában, amely közben remek táncelőadásokat láthatott a még szűkebb számú, ám lelkes közönség. „Köszönjük a szülőknek, hogy ezeket a nehezen kezelhető kamaszokat ránk bízzák, hétről hétre támogatják a munkánkat! Turóczi Rita kolléganőmmel minden erőnkkel azon vagyunk, hogy a megszokott minőségben, töretlen lendülettel tovább menjünk a sokszor nem túl egyszerű, de élményekkel teli úton!” 

A háttérben Suplicz Mihály tanáremberként követte a mozdulatokat

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában