Hamarosan utalnak

2022.03.09. 16:00

Ösztöndíj időszak a Dunaújvárosi Egyetemen

Lezárult a 2021/2022-es tanév második félévének ösztöndíj időszaka. Hamarosan kiutalják a hallgatók számára a juttatásokat.

duol.hu

A Dunaújvárosi Egyetem Hallgatói Önkormányzat (továbbiakban EHÖK) tagjainak sok munkája volt a második félév elején. Begyűjtötték a szükséges dokumentumokat a hallgatóktól, kiértékelték, így végül kialakult egy táblázat a számukra, hogy egyes ösztöndíjra melyik hallgató jogosult.

Az elkövetkezendő napokban kerül sor a stipendiumok, pontosabban az EHÖK Rendszeres Szociális támogatás, az EHÖK Kiemelt szakmai tudományos és közéleti ösztöndíj, az EHÖK Sportösztöndíj, valamint a Tanulmányi ösztöndíjak szétosztására.

Az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat tagjaival nagyon keményen dolgoztunk, hogy pontos munkát végezzünk, valamint igyekeztünk mindent megtenni annak érdekében, hogy minden hallgató, aki jogosult rá megkapja az ösztöndíját. Minden félév kezdetével az ösztöndíj időszak egy elég eseménydús és feszített tempójú szakasz az EHÖK életében, mely összpontosítást igényel, azonban azt gondolom, hogy ebben a félévben sikerült maximális precízen végrehajtani a ránk kiszabott feladatot.- nyilatkozta Leibinger Anita, a Dunaújvárosi Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke.

Valamennyi ösztöndíj pályázat útján volt elérhető, de a Tanulmányi ösztöndíj automatikusan kerül kiosztásra. Az átlagok mindig az előző féléves teljesítmény alapján kerülnek meghatározásra úgy, hogy az adott szakon, a magyar, nappali tagozatos, állami ösztöndíjas hallgatók 50 %-a részesülhet a teljesítményalapú ösztöndíjban. A következő táblázat szemlélteti a különböző̋ szakok minimum ösztöndíj átlagát, amelytől az adott szakot hallgató Tanulmányi ösztöndíjra jogosult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában