Országgyűlési választás

2022.03.23. 14:00

Ők indulnak Fejér 4-ben

Április 3-án országgyűlési választások lesznek. A jelöltállítás lezárult, többüket nyilvántartásba is vették. A valasztas.hu portál által közzétett sorrendet követve igyekszünk mi is röviden és objektív módon bemutatni a választókerületi jelölteket. Ehhez igénybe vettük a képviselők jelölő szervezeteinek honlapján, esetleg interjúkban található konkrét bemutatkozásokat.

Brousil Csaba

Fotó: Shutterstock

Akinél nem találtunk ilyet, annál a jelöltnél a terjedelmi egyensúlyt betartva igyekeztünk mi összeállítani egy rövid bemutatást a jelöltek korábbi megnyilatkozásaiból. Minden jelöltről 700 és 800 karakter közötti szöveget közlünk, törekedve arra, hogy a saját bemutatkozást részesítsük előnyben, ezeket a szövegrészeket idézőjelbe is tettük. Fontos megjegyezni, hogy a listán induló pártok száma eltér a választókerületben jelöltet indító pártok számától! 
 

Pozsgai Anita

Pozsgai Anita, Magyar Kétfarkú Kutya Párt 
„Egy éve költöztünk Perkátára a férjemmel és a gyerekeinkkel. Azért kezdtem el kutyapártozni, mert úgy éreztem, hogy felelősséggel tartozom a környezetemért, és muszáj példát mutatnom a gyerekeimnek, mert ők is felelősek lesznek az életterükért. Mindenki szép, felújított, rendben tartott, nem szemetes helyen szeretne élni; ezért viszont tenni kell: le kell hajolni és fel kell szedni a szemetet; vagy már el sem kell hajítani, hanem rögtön a kukába dobni. Ha valamiről pattog a festék, akkor fel kell újítani. Várhatjuk, hogy majd egyszer jön valaki, és megcsinálja helyettünk, de az a nagy magyar valóság, hogy eddig sem jött, és korábban sem csinálta meg senki. Mi élünk itt, ez a mi felelősségünk.” Győrben született, jelenleg Perkátán él a családjával. 
 

 

 

 

Badó Péter

Badó Péter, Mi Hazánk Mozgalom 
„44 éves, Dunaújvárosban érettségizett, az első diplomáját a Dunaújvárosi Főiskolán szerezte, majd a Pannon Egyetemen okleveles vegyészmérnökként végzett. Az első diplomája megszerzése óta a Dunai Vasműben dolgozik. Évről évre növekvő bizonytalanságot, összességében egy romló életérzést tapasztal. 2018 óta a Mi Hazánk Mozgalom helyi vezetője. Elkötelezett aziránt, hogy a választókerületének és a térség valamennyi polgárának érdekét a lehető legmagasabb szinten képviselje. Mivel családjával ezer szállal kötődik Dunaújvároshoz, nemcsak látja, hanem magáénak is érzi a város problémáit. Szeretné hatékonyabban kihasználni a régió gazdaságföldrajzi, demográfiai és infrastrukturális adottságaiban rejlő lehetőségeket.” 
 

 

 

 

dr. Mészáros Lajos

Dr. Mészáros Lajos, Fidesz–KDNP 
A Fidesz honlapján nem voltak bemutatkozó sorok, így az eddigi nyilvánosságra hozott adatokból merítettünk. Dr. Mészáros Lajos Sztálinvárosban született, iskoláit az orvosi egyetem kivételével Dunaújvárosban végezte, az egyetem után a városi kórházban kezdett el dolgozni. 2010 óta annak főigazgatója. Korábbi nyilatkozata szerint azért vállalta el a képviselőjelölti felkérést, amiért az orvos hivatást is választotta: segíteni az embereken, segíteni egy egész városon, annak lakóin. Programjában a választókerület településeinek valódi képviseletét hirdeti, illetve az említett települések konkrét fejlesztési terveken keresztüli korszerűsítését tartja fontosnak, amely korszerűsítésekről a lakossággal egyeztetve kell dönteni. Mai napig a városban él, kétgyermekes apa. 
 

 

 

Fehérvári Zsolt István

Fehérvári Zsolt István, Munkáspárt, ISZOMM 
A jelöltjeiket bemutató ISZOMM-os honlapon a bemutatkozásánál csak a szövetség választási jelmondata látható: „Igen, szolidaritás, igen szocializmus!” Ebből arra következtettünk, hogy Fehérvári Zsolt István a két párt közös programjában hisz, így megnéztük, az mit tartalmaz. „A most választási szövetségre lépett két baloldali párt szerint az össztársadalmi jólét felé vezető út első lépése a dolgozói politikai érdekképviselet megjelenítése a Magyar Országgyűlésben. Szavazóink biztosak lehetnek abban, hogy elkötelezetten küzdünk az ország valós képességeihez méltó jövedelmekért és jóléti intézkedésekért, széles körű társadalmi párbeszéd közepette.” A Facebook tanúsága szerint Fehérvári Zsolt István HÉV-járművezetőként dolgozik, és házas, nem helyi születésű. 
 

 

 

 

Kohl János

Kohl János, Normális Élet Pártja 
„Dunaújvárosi vagyok, itt születtem, itt élek 1959 óta. Szüleim 1953-ban városépítőként telepedtek ide. Fiatal éveimet a Dunai Vasműben rendezvényszervezőként töltöttem el. A Pécsi Tudományegyetemen bölcsészoklevelet szereztem, és teológiát tanultam Budapesten a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskolán (államilag elismert felsőfokú oktatási intézmény – a szerk.). Aktívan részt vettem Dunaújváros közéletében az elmúlt években. A mai állapotokat látva úgy érzem, nagy szükség van a változásra minden téren. Egy új, másként gondolkodó, humánus, emberközpontú világért kiált az egész bolygó népessége. Én ennek a megvalósításához szeretnék hozzájárulni tudásommal és tapasztalatommal mint képviselő. Egy boldog és élhető jövő reményében!” 
 

 

 

Hermann Henrik

Hermann Henrik, Megoldás Mozgalom 
„Hermann Henrik vagyok, Fejér megye 4-es számú választókörzetének képviselőjelöltje. Számomra fontos, hogy nyíltan és bizalommal kommunikálhassak a körzetemben élőkkel, és ezáltal valós problémák kész megoldásait vihessem fel Budapestre. Magyarország fantasztikus táptalaj mindennemű szellemi terméknek, így a digitalizációs gazdasági törekvéseket tartom a megoldásnak országunk uniós elmaradására. A Megoldás Mozgalommal együtt egy korszerű, innovatív Magyarországot szeretnék létrehozni, amihez én, a családom, a barátaim és az egész választókörzetem a nevét adhatja.” Hermann Henrik civilként hosszú évek óta a Magyar Motorsport Szövetség elnöki tisztjét tölti be, és a Nemzeti Versenysport Szövetség elnökségi tagja. Dunaújvárosban született, itt is él, kétgyermekes apa. 
 

 

 

 

Kálló Gergely

Kálló Gergely, DK, Jobbik, Momentum, MSZP, LMP, Párbeszéd 
„Két éve választottak meg a térség országgyűlési képviselőjének. Már akkor tudtam, hogy az itt élők képviselete nem lesz könnyű feladat, és rengeteg munkával tudok csak rászolgálni a kapott bizalomra. Arra esküdtem fel, hogy az itt élők következetes és elszánt képviselője leszek. Képviselője a hihetetlen szaktudással rendelkező munkásoknak és azoknak, akiknek az életéről a megkérdezésük nélkül döntenek. Képviselője a becsülettel dolgozó, de kis keresetből gyermeküket nevelő szülőknek. Képviselője a fiataloknak, akik a szűkös lehetőségek miatt egyre nagyobb számban hagyják el térségünket, és képviselője azon időseknek, akik két kezükkel építették fel a környezetünket.” Nem helyi születésű, amit maga is hangsúlyoz, házas, egy gyermek édesapja. 
(Forrás: pártok, jelölő szervezetek hivatalos honlapjai, perkata-online.hu, Dunaújvárosi Hírlap/duol.hu; fotók forrása: valasztas.hu) 
 

Vezető képünk illusztráció. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában