Fejlesztés

2022.03.03. 10:00

Negyedórára rövidül a Paks–Kalocsa út

duol.hu

Foktő – A biztonságos, gyors és kényelmes közlekedés a sikeres gazdaságfejlesztés alapja, a helyi életminőséget jelentős részben meghatározó tényező. A magyar vállalkozások gyarapodásához, az emberek boldogulásához nélkülözhetetlenek a jó minőségű közlekedési kapcsolatok – emelte ki Palkovics László az épülő Kalocsa-Paks Duna-híd Bács-Kiskun felőli oldalánál tett hétfői látogatásán, Foktőn. 

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter (balról) és Font Sándor, a Bács-Kiskun megyei 3. számú országgyűlési egyéni választókerület képviselője Fotó: MD

Az innovációs és technológiai miniszter kiemelte: a 2024 nyarára elkészülő híd negyedórára rövidíti le az utat a két város között. Ezzel a Bács-Kiskun megyei vállalkozások is bekapcsolódhatnak a paksi bővítésbe – hangsúlyozta. 

Elmondta, a 125 milliárd forintos összköltségű beruházás részeként 24 kilométeren új útszakaszok épülnek Paks és Gerjen között, valamint Kalocsától az M6-os autópályáig, az összekötő utat keresztezve pedig egy kétsávos főutat alakítanak ki. 

A beruházás leegyszerűsíti a gyorsforgalmi hálózat elérését a térségből. A közel egy kilométeres új híd a huszadik lesz a Duna magyarországi szakaszán. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában