Minimális várakozás mellett intézhetjük ügyeinket a kormányablakban

2022.03.19. 11:00

Modern zsonglőrök

Mohay Réka

2020.07.08. Kormányablak Dunaújváros Fotón: Juhászné Tóth Marietta Fotós: Zsedrovits ENikő ZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

Az idő múlásával egyre több ügyet kell figyelemmel kísérnünk, a biztosításokat, adóbevallást, folyószámlát, okmányokat valódi zsonglőrként kell kézben tartani. Nem könnyű mindent zökkenőmentesen kezelni, ezért jelentősen megkönnyíti az életünket, ha a hétköznapi ügyintézés gyorsan, egyszerűen zajlik. 
Volt idő, amikor egy személyi igazolvány igényléséhez szabadságot kellett kivenni, olyan hosszadalmasan zajlott a folyamat. Emlékszem, jó pár évvel ezelőtt egy rokonunk utazás előtt jött rá, hogy lejártak az iratai. Azonnal rohant intézkedni, de közel egy hónapig tartott, mire a végére járt. Szerencsére még időben készültek el az okmányok, de kis híján füstbe mentek az úti tervek a hosszú átfutási idő miatt. 
Édesanyám többször is mesélt arról, fiatalkorában az ügyintézők kelletlen stílusban kommunikáltak, nyomasztó élményt jelentettek a hivatali látogatások. Ezzel szemben a kormányhivatalok az utóbbi időben egyre több településen újulnak meg, az ügyintézés flottabbá, gyorsabbá válik, a hivatali dolgozók pedig kedvesen, segítőkészen fogadják az ügyfeleket. 
A várakozás sokkal rövidebb, mint korábban, előzetes időpontfoglalás nélkül sem kell attól tartanunk, hogy ránk esteledik a kormányablakban. Az pedig szintén hasznos segítség a hétköznapi teendők zsonglőrjei számára, hogy bizonyos ügyek online intézésére is lehetőség van, ezzel is egyszerűbbé és kényelmesebbé téve a folyamatot. 
(A társlapjainkból rendszeresen jelentetünk meg írásokat. A szerző a Dunántúli Napló munkatársa.) 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában