Rangos seregszemle

2022.03.11. 08:00

Kiemelt arany minősítés után gálára mennek

Szabó Szabolcs

Fotó: LI

Április 5-én ünnepli fennállásának 15. évfordulóját a Pentelei Kéknefelejcs Hagyományőrző Dalkör, amely remek eredménnyel tért haza a március első hétvégéjén, Székesfehérváron rendezett Fejér megyei Nyugdíjas Ki mit tud?-ról. A dalkör kiemelt arany minősítést szerzett a huszonöt nívós kórust felvonultató nagyszabású seregszemlén. 

A dalkör alapítója, a Pro Pentele Díjjal is elismert Szabó Terézia lapunknak elmondta, számos kulturális-közösségi rendezvényen, megmérettetésen részt vesznek. A következő alkalommal szintén a megyeszékhelyre utaznak majd, ahol a már említett Ki mit tud? gálaműsorán lépnek majd színpadra március 20-án.  

Hátul: Baranyai Gyuláné, Szappanos Ferencné, Hamar Éva, dr. Horvátné Lázár Gabriella, Török Mária, Bölcsföldi Ferenc, elöl: Sebestyén Veronika, Tauz Józsefné, Szabó Terézia, Micsey Lászlóné, Tóth Lajosné Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A lelkes kórus szakmai felkészülését évek óta dr. Horváthné Lázár Gabriella pedagógus irányítja: 

– Büszkén mondhatom, hogy a dalkör teljesítményét jelzi, hogy az utóbbi években sok arany minősítést szereztünk. Különdíjasok lettünk például a nagyatádi Solar Fesztiválon. A járványhelyzet miatt egy hosszabb időre sajnos nekünk is fel kellett függesztenünk a közös próbákat, ám az utóbbi időszakban már többet tudtunk közösen gyakorolni. A legutóbbi fellépésünkön, Székesfehérváron komoly szakmai zsűri előtt kellett bizonyítanunk egy erős mezőnyben. 

Külön öröm, hogy a népdalkör kategóriában csak a mi produkciónkat honorálta egy szép kupával a zsűri. A Ki mit tud?-on egy szép mezőföldi dalcsokorral indultunk, és ezt fogjuk ismét előadni majd a gálaelőadáson is. Emellett szólóének kategóriában szintén arany minősítést szerzett Micsey Lászlóné és Tóth Mónika valamint harmonikaszóló kategóriában Bölcsföldi Ferenc. Szintén harmonika előadásáért ezüst minősítést kapott Sebestyén Veronika. Nagy öröm számunkra, hogy a közelmúltban négy új taggal bővül a dalkörünk, ám továbbra is várjuk azon – korosztálytól függetlenül – hölgyeket és urakat, akik szívesen énekelnének velünk. A próbákat keddenként a Magyar út 25. szám alatt található Pentele Klubházban tartjuk. Mivel sajnos a pályázati lehetőségek is nagyon beszűkültek, így várjuk az önzetlen segítők, támogatók jelentkezését is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában