Május 15-ig lehet jelentkezni

2022.03.28. 09:00

Ismét indul a verseny, amellyel mindenki jól jár

Rácalmás - A településen minden évben meghirdetik a lakosság körében népszerű virágosítási versenyt. Idén 2022. május 15-ig várják a szervezők a jelentkezéseket.

Török Tímea

2021.05.03. Virágos Rácalmásért Rácalmás FOtós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

A jelentkezési lapot személyesen a régi városháza melletti büfé épületén található postaládákba dobhatják be, vagy a [email protected] e-mail-címre is elküldhetik név, lakcím és telefonszám megadásával. 
A bírálók tavasszal, nyáron és ősszel értékelik az utca­frontokat és fényképek készítésével dokumentálják a látottakat. Az év végi ünnepségen bemutatják a legszebb kerteket és azokat a kreatív megoldásokat, amelyek ötleteket adhatnak másoknak is. Az eredményhirdetésre várhatóan novemberben kerül sor. 
Szeretettel várják a nevezéseket, hogy a település a lakosság segítségével még vonzóbb lehessen. 
„Virágos Rácalmásért” és „Szép Porta” verseny minden évben összefonódik Rácalmáson. Az idei évben szintén meghirdetik a „Szép Porta” versenyt is a Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület tagjai. Aki már az előző években elnyerte a „Szép Porta” kerámia táblát, más díjazásban részesül. Itt a fő szempont a külső és belső kert harmóniája, virágos, ápolt porta. A szervezők azt kérik, hogy ha környezetében ilyen kertet lát, emlékeztesse a tulajdonosát, hogy nevezzen versenyre. 
A civil szervezet szeretné arra ösztönözni a lakosságot, hogy az utcafrontjukra is fordítsanak figyelmet. Hiszen az esztétikus településképet elsősorban az utcafrontok határozzák meg. Természetesen mindenki a maga örömére csinosítgatja a lakókörnyezetét, de a csodálatos végeredményt jó érzés megosztani másokkal is.
 

Meghatározó civilek a városban - A Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület Rácalmás meghatározó civil szervezete. Az egyesület 1994-ben alakult, és negyedszázados működése alatt mindvégig igyekezett értéket teremteni és közvetíteni. Tevékenysége sokrétű, kiterjed a virágosítási versenyen túl a többi között a település természeti és épített örökségének védelmére, hagyományok ápolására, az önkéntes munka szervezésére is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában