Kerek évforduló

2022.03.12. 08:00

Főz, takarít és a kertet is rendezi a szépkorú

Egy szépkorú polgárt köszöntött fel otthonában Várai Róbert, Baracs polgármestere: Csányi Balázsné Magdi néni március 10-én töltötte be a kilencvenedik életévét.

Molnár Emese

Fotó: Zsedrovits Eniko

A polgármester elmondta, a szépkorúak köszöntése mindig egy örömteli feladat, virágcsokorral, ajándékkosárral és miniszterelnöki oklevéllel lepte meg Magdi nénit, aki testileg és szellemileg is rendkívül friss. Azt mondta, ez annak tudható be, hogy bár sokszor kijutott a nehéz időszakokból, de sosem hagyta el magát. Magdi néni 1932-ben született Kecskeméten. 

Magdi nénit születésnapja alkalmából Várai Róbert polgármester köszöntötte Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A tragédia hamar megmutatkozott életében, ugyanis mindössze hat hónapos volt, amikor édesanyja meghalt. Nem sokkal később, amikor másfél éves lett, édesapja is eltávozott. A nővérét a rokonok magukhoz vették, ő pedig árvaházban nevelkedett. 10 évesen nevelőszülőkhöz került, innentől pedig cselédként szolgált, később a tsz-ben, a földeken dolgozott látástól vakulásig. 1954-ben ment férjhez, párjával Bugacon, majd Bácskán laktak. Három gyermekük született, közülük ketten Dunaújvárosban vállaltak munkát. Innen jött az ötlet, hogy költözzenek közelebb a városhoz, így aztán 1994-ben Baracson telepedtek le. 
Magdi néni már tizenkilenc éve özvegy, de sosincs egyedül, rendszeresen látogatják gyermekei. Sosem unatkozik, egy háznál mindig akad tennivaló, és a kilencvenéves szépkorú korához képest rendkívül aktívan tevékenykedik: főz, mos, takarít vagy éppen a kertet rendezi. Mint mondta, az zavarja egy kicsit, hogy messzire még jól lát a szemével, de közelre már kevésbé. Hét unokával és két déd­unokával büszkélkedhet már a szépkorú. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában