Várják a jelentkezőket

2022.03.28. 14:00

Felhívás önkéntes ukrán/orosz tolmácsolásra

Sajnos az ukrajnai háború miatt kialakult menekültválság miatt még mindig szükség van ukránul/oroszul beszélő önkéntesekre, akik különböző helyszíneken tudnának segíteni a kommunikációban.

Uniduna

Első körben a hallgatók között toborzott a HÖOK, és szép számban jelentkeztek hallgatók, viszont miután még mindig sok menekült érkezik Magyarországra, még több önkéntesre van szükség.

A telefonos tolmácsolási szolgálatok megfelelően működnek, azonban a helyszíni segítség még akadozik. Jelenleg a teljes egyetemi polgárság körében zajlik az önkéntes toborzás kibővítése, ami már néhány alkalom vállalásával is segítene a Magyarországra érkező ukrajnai menekültekkel való könnyebb kommunikációban, információátadásban.

Ennek megfelelően a lenti linken elérhető felületen megtalálhatóak összefoglalva a szükséges információk, amelynek kitöltésével egyetemi oktatók és munkatársak jelentkezésére van lehetőség. A felületen megadott adatok az ITM-hez futnak be, akik ezt továbbítják a Fővárosi Kormányhivatal védelmi bizottságához. A védelmi bizottság fogja megszervezni a beosztásokat, és köt megbízási szerződést az önkéntes tolmácsokkal. Az elvégzett munkáért nettó 6.000,- forint/óra megbízási díjat fognak fizetni.

 

A jelentkezéseket az alábbi linken lehet jelezni az MRK felé, a pontos feladatok az adatlapon szerepelnek: https://docs.google.com/forms/d/1jolHZPBxvGXdO6Pu2YfF0Mk4lkY1_U-qrWIMaWh30bk/viewform?edit_requested=true

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában