In memoriam

2022.03.26. 16:00

Elhunyt Csányi Tamás, a Dunaújvárosi Egyetem egykori oktatója és munkatársa

Csányi Tamás 1955-ben született Budapesten. 1978-ban a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen okleveles közgazda diplomát szerzett.

Uniduna

Az egyetem elvégzése után több nagyvállalatnál, ill. állami intézetnél is dolgozott. Oktatási tevékenységét a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen (mai Corvinus Egyetem) kezdte meg főállásban, ahol jelenleg is óraadóként oktatott. A Dunaújvárosi Egyetem jogelődjénél, a Dunaújvárosi Főiskolán 2000-ben kezdte meg pályafutását, tanszékvezető docensként. A mai napig a Közgazdaságtudományi Tanszék megbecsült oktatója volt. Mind a magyar, mind az angol nyelvű tárgyak oktatásában jelentős részt vállalt.

Oktatott tárgyai elsősorban a pénzügyi és számviteli területekhez kapcsolódtak, többek között üzleti tervezés, vezetői számvitel, hitelbírálat és pénzügytan. Évről évre jelentős számú hallgató szakdolgozat konzulensi teendőit látta el, több díjazott TDK-zó hallgató felkészítő tanára volt. Továbbá aktív részt vállalt a hallgatók pénzügyi és marketing versenyekre történő felkészítésében is.

Munkáját mindig nagy lelkesedéssel végezte, a hallgatók érdekeit és előre menetelét folyamatosan szem előtt tartva. Diákjai őszinte ragaszkodása és szeretete tökéletesen kifejezi azt az áldozatos munkát, amit nap, mint nap végez értük és a Dunaújvárosi Egyetemért. Ezen tevékenysége értékeléseként többször lett a hallgatói szavazatok alapján a Közgazdaságtudományi Tanszék kiváló oktatója.

Munkája elismeréseképpen 2019 februárjában a Dunaújvárosi Egyetem Szenátusa a Dunaújvárosi Egyetem Tiszteletbeli Polgára címet adományozta részére.

Személyiségében olyan embert veszítettünk, aki még a klasszikus tanár klasszikus tájékozódású értékjegyeit egyesítette magában. S noha kevesek tudták, hogy a folklór iránti szeretete, magángyűjteménye milyen értéket képvisel, szívesen támogatta a humán beállítódású kezdeményezéseket, s publikált a dunaújvárosi Limes irodalmi kulturális magazinban is.

Jókedve, életszeretete, kiváló humorérzéke, megkapó öniróniája, szakmájából fakadó éleslátása sok-sok hallgató és kolléga megnyerését és őszinte elismerését vívta ki tevékenysége során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában