Kormányhivatal

2022.03.18. 07:00

Elérhetővé vált már az e-bejelentő szolgáltatás is

Új, díjtalan állami szolgáltatásként elérhetővé vált az adatváltozás-kezelési szolgáltatás – röviden: az e-bejelentő – 2022 februárjában.

duol.hu

Fotó: archív

A szolgáltatás a lakosság adminisztratív terheinek érdemi csökkentését célozza azzal, hogy az állampolgároknak például költözés, öröklés, bérlet esetén nem kell valamennyi közműszolgáltatói ügyfélszolgálatot felkeresniük, hanem egyetlen online felületen keresztül, akár az otthonukból intézhetővé váltak közműátírással kapcsolatos ügyeik. 
Az e-bejelentő szolgáltatásait az ügyfélkapuval rendelkező magánszemélyek az e-bejelento.gov.hu oldalon keresztül vehetik igénybe. 
A szolgáltatáshoz csatlakozott áram-, gáz-, távhő- és víziközmű-szolgáltatók körét a nevezett weboldalon tekinthetjük meg. Az e-bejelentő szolgáltatás segítségével közműveink átírásán kívül bejelenthetjük személyes adatainkban (név, lakcím, elérhetőség) történt változást is. Lehetőségünk van továbbá arra, hogy a következő 5 éven belül a személyi adat- és lakcím-nyilvántartásban tárolt adatainkban történt változás az e-bejelentőhöz csatlakozott közüzemi szolgáltatók felé automatikusan továbbításra kerüljön. 

A lakosság adminisztratív terheit csökkenti az e-bejelentő szolgáltatás

Ehhez a „Rendelkezési nyilvántartásban”, szintén ügyfélkapun keresztül adhatunk felhatalmazást. Amennyiben adatváltozás-bejelentési ügyünket személyesen szeretnénk intézni, az ország bármely kormányablakában, előzetes időpontfoglalás nélkül megtehetjük. 
Amennyiben a szolgáltatással kapcsolatban kérdése merül fel, vagy a bejelentés során segítségre van szüksége, a Kormányzati Ügyfélvonal munkatársai a hét minden napján, 0-tól 24 óráig várják megkeresését az ingyenesen hívható 1818-as kormányzati ügyfélvonalon vagy írásban, a [email protected] e-mail-címen. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában