Fejlesztés

2022.03.09. 09:00

Bővítik a közműhálózatot

Török Tímea

Január 1-től továbbra is a korábbi szolgáltató biztosítja a vizet Fotó: MW

Fotó: Kiss Annamarie

A „Közműfejlesztések megvalósítása a településen” projekt keretében az önkormányzat lakossági igények alapján megterveztette az Adonyi utca, Cinke utca, Rigó köz, Kőbányai utca, Csalogány utca, Radicsai utca vízközműhálózat bővítését. Az érintett utcákban 2022. évben megvalósul az ivóvíz-gerincvezeték kiépítése. A kivitelező Noble Mérnöki Szolgáltató Kft. a tervezői és a műszaki ellenőri egyeztetések után a munkaterület átadásának időpontjáról és a kivitelezés ütemtervéről tájékoztatni fogja a ingatlantulajdonosokat. 

A beruházás részben állami támogatásból történik, a fennmaradó összeg fedezete a lakossági vízközműfejlesztési hozzájárulás. Kulcs Községi Önkormányzat Képviselő-testületének a közműfejlesztési hozzájárulásról szóló 2/2018. (III.29. ) rendelete alapján: Az önkormányzat az általa megvalósított közműlétesítmény megvalósítási költségeinek egy részét e rendeletben meghatározott szabályok szerint a rácsatlakozókra és az utólagos csatlakozókra közművesítési hozzájárulás formájában áthárítja. A közműfejlesztési hozzájárulás mértéke ivóvízhálózatra való rákötés esetén 200 ezer forint. A közműfejlesztési hozzájárulás megfizetése magánszemélyek esetében egy összegben, vagy legfeljebb 2 éves időtartamú részletfizetési lehetőséggel történik. A határozatot március hónapban postázzák az ingatlantulajdonosok részére. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában