Vádirat

2022.03.25. 16:00

Az eladó megölésével fenyegetve rabolt ki egy pékséget Székesfehérváron egy férfi

A Székesfehérvári Járási Ügyészség rablás bűntette miatt vádat emelt azzal a 38 éves férfival szemben, aki 2021. szeptember 20-án egy székesfehérvári pékséget az eladó családjának és a bolt üzemeltetőjének megölésével fenyegetve rabolt ki.

Fejér Megyei Főügyészség

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a férfi délelőtt a pékség üzemeltetőjétől 4.000,- Ft-ot kért kölcsön. Délután kábítószer és alkohol hatása miatti zavart tudatállapotban ismét a pékséghez ment, ahol arra hivatkozással, hogy a kölcsönkapott pénz vissza akarja adni, 2.700,- Ft értékű terméket vett magához, majd fizetés nélkül távozott. A férfi kis idő múlva visszatért a pékségbe, megvárta, amíg az eladó mindenkit kiszolgált, majd 50 euro felváltására kérte a nőt. Az eladó észlelte, hogy a vádlottnál nincs 50 euro készpénz, így a pénzváltástól elzárkózott. A férfi ekkor már azt kérte tőle, hogy 50 euróból 8.000,- Ft-ot adjon vissza. Az eladó telefonon felhívta az üzemeltetőt, azonban a vádlott egyre agresszívabb lett, csapkodta a pultot, azzal fenyegetőzött, hogy megöli az eladót és a családját, valamint az üzemeltetőt is. E közben a pénztárgépet a pultról leverte és már 27.500,- Ft átadását követelte. Az eladó a fenyegetés hatására kinyitotta a pénztárgépet, és az abban lévő 32.000,- Ft készpénzt a vádlott elvette, majd az üzletből távozott. A rendőrök a vádlottat a helyszín közelében elfogták, az eltulajdonított pénzt tőle lefoglalták, így a kár teljes egészében megtérült.

Az ügyészség a vádiratában a többszörös visszaeső férfival szemben fegyházbüntetés kiszabását, a letartóztatás fenntartását, közügyektől eltiltást, valamint annak megállapítását indítványozta, hogy a vádlott nem bocsátható feltételes szabadságra. 

A rendőrség képeket tartalmazó közleménye itt érhető el:

https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/rablas-elkovetojet-fogtak-el-a-szekesfehervari#2

Vezető képünk illusztráció. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában