Megemlékezés

2022.03.17. 09:00

A tisztelet koszorúi Kornis főhadnagy sírjánál

Baracson a többéves hagyomány szerint ezúttal is a templomosi temetőben Kornis Károly huszár főhadnagy sírjánál tartották a március 15-ei ünnepséget. Elsőként a Széchenyi Zsigmond Általános Iskola diákjainak előadását láthattuk, hallhattuk. Utána Várai Róbert, Baracs polgármestere tartott köszöntőt.

Horváth László

– Öröm számunkra, hogy egyre többen jövünk össze ilyenkor, ott, ahol őseink sírjai vannak. Itt leborulunk, és évről évre megtartjuk megemlékezéseinket. Amíg mi itt vagyunk és ilyen sokan, addig az emlékezet élni fog. Van mire emlékeznünk, hiszen az a tett, ami 174 évvel ezelőtt szárba szökkent, az a gondolat, ami cselekvéssé formálódott, az méltó nemzetünkhöz. És valljuk be, büszkék lehetünk elődeinkre! 

Azt kívánom mindannyiunknak, hogy ilyen szép időben, békében élhessünk! Utalva egyben arra, ami határaink mellett történik. Áldott nagy szerencse, hogy mi most itt méltósággal, békében, büszkén megemlékezhetünk és ünnepelhetünk. Mindannyiunk Magyarországáért, mindannyiunk szabadságáért és büszkeségére – zárta rövid köszöntőjét Várai Róbert. Ezután Horváth Béla nyugalmazott történelemtanár elementáris kérdéseivel felvezetett történelmi áttekintést kaphattunk, amelyben a márciusi fiatalság gondolkodásának a kort meghaladó jelentőségét ismerhettük meg. Az ünnepség végén Baracs önkormányzatának képviselői, intézmények, civil szervezetek képviselői és magánemberek helyezték el a megemlékezés koszorúit, virágait. A család részéről Zsilinszky Lászlóné köszönte meg a részvételt. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában