Programkavalkád

2022.03.01. 14:00

A negyvenedik iskolahétre készülnek az Aranyban

Ezen a héten rendezik az Arany János Általános Iskolában az Arany-hetet, immáron negyvenedik alkalommal. A hétfői programindító diákgyűlésen felavatták az 1. évfolyamos nebulókat, a 6. a osztály ismertette Arany János életútját, majd köszöntötték az első félévben kiemelkedő tanulmányi és sporteredményeket elért tanulókat, ismertették az Arany-hét teljes programját, legvégül pedig közös daltanulásra is sor került.

Brousil Csaba

Fotó: LI

Dunaújváros - A köszöntő után mindjárt az elsősök avatása következett. A nebulók közül Németh Nóra mondta előre a diákok fogadalmainak pontjait, amit a többiek pontról pontra megismételtek. Ezt követően a nyolcadikosok akasztották a kicsik nyakába a bársonyszalagot, rajta az iskola jelképével, a nyitott könyvvel és lúdtollal. Ezzel a legkisebbek „hivatalosan is” aranyos diákokká lettek. 

 

Hétfőn hivatalosan is kezdetét vette az Arany-hét az Arany János Általános Iskolában Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Az avató után a 6. a osztályos diákok álltak ki a többiek elé, a mikrofont egymásnak adva villantották fel Arany János életének legfontosabb mozzanatait. Fény derült arra is, hogy az Arany-héten milyen programokkal várják majd az alsó és a felső tagozatos diákokat. Az alsósoknak kedden táncházat szerveznek, szerdán 40 perc mozgás az egészségért címmel tartanak programot, csütörtökön pedig tanulmányi versenyek színesítik majd a napot. Pénteken környezetvédelmi feladatok kerülnek a középpontba, s lesz egy bemutató az óceánok világáról is. A felsősöknek a diákigazgató-választás köré szerveződnek a hét programjai. Kedden csocsóverseny, szerdán műveltségi vetélkedő teszi próbára a diákok tudását. 

Az Arany iskola 5. a osztályos tanulóiból álló kórus

A diákigazgató-választás győztese csütörtökön valósíthatja meg a programját az iskolában. A szavazatokat szerdán délután összesítik, ekkor lesz majd eredményhirdetés is. A felső tagozatos diákoknak szerdán szintén lesz 40 perc mozgás program, csütörtökön kiállításmegnyitóra várják őket, majd pénteken a különböző szabadon választható vetélkedőkön lesz a hangsúly, de lesz Arany-totó és zsetongyűjtés is. 

A programismertetés után köszöntötték az első félévben kiemelkedő tanulmányi és sporteredményeket elért tanulókat, majd a Tavaszi szél vizet áraszt kezdetű dalt tanulta meg és énekelte el az összegyűlt diáksereg. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában