Pályázat

2022.03.30. 09:00

A csapadék-elvezetésben nagyot lépnek előre

Török Tímea

20210802 Kesznye fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország Vízelvezetés és útátadó Kesznyétenben.

Fotó: Kozma István

Jobb Gyula polgármester a község hivatalos közösségi oldalán osztotta meg azt az örömhírt, hogy jelentős összegű pályázati támogatásokat nyert el a település. 
Mint írja, Kulcs Községi Önkormányzat pályázati kérelmet nyújtott be a TOP-PLUSZ, Élhető települések elnevezésű felhívásra, „Elválasztott rendszerű csapadékvíz-elvezető hálózat felújítása, fejlesztése Kulcs településen” címmel. A pályázat keretében a Kossuth Lajos utca, a Dózsa György utca, a Forrás utca, a Deák Ferenc utca és a Lejtő utca, Hullám utca csapadékvíz-elvezetésére és szilárd burkolására kértek támogatást. A pályázati kérelem eredményeképpen a kormány 232 231 880 forint vissza nem térítendő támogatást ítélt meg az önkormányzat részére. 

Kulcson új vízelvezetőket építenek, a régieket felújítják Fotó: KI/ÉM

A Deák Ferenc utcában és a lecsatlakozó Hullám, Lejtő és Forrás utcákban a meglévő útburkolat felújítását, felszíni csapadékvíz-elvezetését tervezték. A Forrás és a Lejtő utcában pedig elbontják a meglévő betonaljzatból és betonlapokból épített utat, helyébe aszfalt kopóréteg épül. Az út szélén kiemelt szegélyt, a másik oldalon „K” szegélyt építenek. A két utca burkolat-felújítása és vízelvezetése átlagosan 3 méter szélességű és 242 méter hosszúságú lesz. 


A Kossuth és Dózsa utcákban a meglévő burkolt, nyílt árok javítását és a padka rendezését tervezik. Az árok több helyen sérült, a mederlapok cseréjét és a hézagok javítását el kell végezni. A padkarendezés után új padkát építenek a hatékony vízelvezetés érdekében. A javítási szakasz a Kossuth utca – Sőtér sétány kereszteződésétől indul a Dózsa utcán keresztül az utca végén meglévő árokig. A Dózsa György utcában a felszíni csapadékvíz elvezetéséhez a meglévő burkolatra kiegyenlítő aszfalt réteget majd kopóréteget terítenek. Az út mindkét oldalán zúzottkő padka épül. 
Jobb Gyula polgármester megköszönte a kormányzat támogatását és a pályázat elkészítésében közreműködők kiemelkedő szakmai munkáját. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában