Új bölcsőde

2022.02.11. 14:00

Valóra vált álom Iváncsán

A magyar családpolitika középpontjában a gyerek áll, a kormány segíti a fiatalokat a gyermekvállalásban, a családokat pedig a legkülönbözőbb módokon támogatja. Ezt jól tükrözi az iváncsai kisgyermekes családok valóra vált álma. Ugyanis megkezdheti működését a település minibölcsődéje.

Török Tímea

A település bölcsődéjének átadóünnepségére csütörtökön délelőtt került sor, s részt vett rajta a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, dr. Molnár Krisztián és dr. Mészáros Lajos, a Szent Pantaleon Kórház főigazgatója, a kormánypárt országgyűlésiképviselő-jelöltje is. A program délelőtt 9 órakor kezdődött, amikor Molnár Tibor, a település polgármestere köszöntötte elsőként a résztvevőket. 

– Ez az épület az 1940-es években épült. Szolgálati lakásként is funkcionált. Majd pályázati sikerünk után teljesen átépíttettük annak érdekében, hogy alkalmas legyen 16 kisgyermek fogadására. Az intézményben két csoport, öltöztetőhelyiség, konyha, dolgozói iroda, öltözők és fürdők kerültek kialakítására. A projekt teljes egészében a Települési Operatív Program keretében valósult meg, összköltsége bruttó 70 639 585 forint volt, amely az építésen túl magában foglalja a mintegy 10 millió forintos eszközbeszerzést is – mondta el Molnár Tibor. 

Molnár Tibor, Osuszd Angéla, dr. Molnár Krisztián és dr. Mészáros Lajos Fotók: NÁ

A polgármester azt is kiemelte, hogy a bölcsőde meg­nyitásával öt új munkahelyet is teremtettek a településen, öt kisgyermekes családnak, amelyek közül hárman nagycsaládosok. 

A polgármester után dr. Molnár Krisztián vette át a szót. Az elnök örömét fejezte ki, hogy a családoknak célzott fejlesztés átadásán vehet részt. Mint elmondta, a közelmúltban megvalósult iváncsai fejlesztések – például az óvodai, a közösségi házban és a felszíni csapadékvezetésben – a település felelős vezetői munkáját dicséri, amelynek során együttműködik a megyével és a kormánnyal. 

Gratuláltak a fejlesztéshez 

A jövőben is folytatódni fog a közös munka, mondta el dr. Molnár Krisztián. Majd bemutatta a térség fideszes országgyűlésiképviselő-jelöltjét, dr. Mészáros Lajost. 

– Egy bölcsőde átadása nagyon fontos a kisgyermekes családoknak. Ezt magam is tapasztaltam apaként és intézményvezetőként is, amikor a közelmúltban bölcsődét adtunk át a kórházban. Gratulálok az iváncsaiaknak – mondta el az országgyűlésiképviselő-jelölt. 

 

Valóra vált álom: megkezdheti működését a minibölcsőde

Az ünnepélyes szalagvágási ceremónia után a bölcsődei beszoktatásra érkező hölgyet is megkérdeztünk. Ölbei-Szűcs Tímea Besnyőn él kislányával, Lénával. 

– Nagyon örülök a lehetőségnek, hogy bölcsődei ellátásban részesülhet a kislányom. Hiszen ez megkönnyíti a munkás hétköznapokat – fűzte hozzá a boldog édesanya. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában