Rendőrségi toborzás

2022.02.16. 13:00

Technikumi és járőrképzésre jelentkezhetnek

Molnár Emese

20211006 Rácalmás Az ország több pontjáról érkező rendőrök razziáztak több Fejér megyei település - Rácalmás, Kulcs és Adony - térségében. A jelen lévő hatóságok ezúttal a külföldi rendszámú, honosságú járművekre fókuszáltak Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Enikő

Járőr beosztásba várják a jelentkezőket a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság állományába, és tiszthelyettes képzésre is jelentkezhetnek azok, akik a rendvédelmi hivatást választanák. 

A közelgő jelentkezési határ­idők apropóján a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság épületében toborzónapot is tartanak február 16-án 9–12 óra között, valamint február 23-án 13–16 óra között. Ennek keretében (előre egyeztetett időpontban) személyesen is megismerhetik a pálya iránt érdeklődők a munkakörülményeket, és betekintést nyerhetnek a rendőrség mindennapjaiba. 

A rendőrség részletes tájékoztatóval szolgál a honlapján mind a technikumi, mind a rendőrjárőr-képzésről, a jelentkezés feltételeiről (a rendőrség weboldaláról letölthetőek a jelentkezéshez szükséges dokumentumok), és telefonon is kérhető tájékoztatás. 

Ez nem csak egy munka, hanem élethivatás! Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap 

Az előbbi a tiszthelyettesi képzés, amelyet a rendvédelmi technikumokban valósítanak meg: ez érettségire épülő, két tanéves képzési idejű, nappali rendszerű szakképzés. A szeptemberben induló képzésre február 18-ig lehet jelentkezni. 

Rendőrjárőr-képzés nappali rendszerű, 10 hónap időtartamú képzést jelent, amely magában foglalja a rendőrségnél töltött gyakorlatot is. A sikeres felvételt követően a képzés első két hónapjában munkaviszonyba kerül a jelentkező, majd a harmadik hónaptól a rendőrség „próbaidős” hivatásos állományába nevezik ki. 

A képzés sikeres elvégzését követően már önálló intézkedésre jogosult, szakmailag felkészített járőrként a rendőrség közrendvédelmi, közlekedésrendészeti, határrendészeti szakterületén teljesíthet szolgálatot a jelentkező, vagy a bevetési egységek csapaterős feladatainak ellátásában vehet részt. Hivatásos rendőrként biztosított lesz a belátható, tervszerű előmenetel. A pálya során szaktanfolyamokat is el lehet végezni, ezáltal bűn­ügyi nyomozó vagy helyszínelő beosztásba is kerülhet a jelentkező. A járőrképzés jelentkezési határideje február 28. 

Mint azt a felhívásban írják, aki a rendőrjárőr-képzésre jelentkezik, élethivatást is választ, és leendő szolgálati helyén változatos szakterületeken teljesíthet majd szolgálatot, a rendőrséggel hosszú távra lehet tervezni. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában