Határozat

2022.02.10. 13:00

Májustól a DVCSH-t a Mezőföldvíz váltja majd

Molnár Emese

Két határozatot tett közzé a héten a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH), amely a helyi víziközmű-szolgáltatást érinti. 

Az egyik arról szól, hogy a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- és Hőszolgáltató Kft. (DVCSH) víziközmű-szolgáltatói engedélyét április 30-i hatállyal visszavonja. Mint ismert, az önkormányzat már tavaly áprilisban felmondta a DVCSH-val kötött üzemeltetési szerződést mind a távhő-, mind a vízszolgáltatás tekintetében. Utóbbi az előző esztendő végéig szólt. Ám még decemberben a MEKH arról adott ki határozatot, hogy január 1-től továbbra is a DVCSH végezze a szolgáltatást, mivel tavaly november 15-ig nem érkezett a MEKH-hez működési engedély kiadására irányuló kérelem, és nem kötöttek új üzemeltetési szerződést. A közérdekű üzemeltető kijelölésére irányuló eljárást megindította a MEKH, a végleges döntés meghozataláig pedig megbízta a DVCSH-t, tehát jelenleg ez a társaság biztosítja a vizet városunkban. 

A DVCSH engedélye április 30-ig szól Fotó: DH-archív

Az új határozatok értelmében a DVCSH engedélyét április 30-i hatállyal visszavonja a hivatal, egyúttal Dunaújvárosban a közműves ivóvízellátás mint víziközmű-szolgáltatás végzésére közérdekű üzemeltetőként a Mezőföldi Regionális Víziközmű Kft.-t jelöli ki. Ezt a tevékenységet május 1-től kell megkezdenie a cégnek, és 2023. április 30-ig kell végeznie. Az elkövetkezendő időszakban a többi között a felhasználók adatait, a felhasználási helyek címeit, a víziközműtérkép nyilvántartási állományát, műszaki dokumentumokat át kell adni az új szolgáltatónak. Az önkormányzatnak legkésőbb ez év december 31-ig kell az új szolgáltatóval szerződést kötnie a víziközművek üzemeltetéséről. 

A MEKH rögzítette a közműves ivóvízellátás szolgáltatási nettó díját is: a lakosságit 178,32 forintban, a nem lakosságit 247,16 forintban köbméterenként. 

A két legújabb határozatot teljes terjedelmében a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal honlapján lehet elolvasni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában