Pr cikk

2022.02.26. 00:01

Korszerű tehetséggondozó szakkörök a Pannon Oktatási Központban

A Nemzeti Tehetség Program és a Miniszterelnökség támogatásával a Hazai és határon túli, tehetséggondozó tevékenységet végző szervezetek című pályázat keretén belül a Pannon Oktatási Központ 7 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült, amelyet a már működő, valamint hiánypótló területen újonnan indított szakköri kereteken belül használt fel a diákok nagy örömére. 

Jelenleg 40 diák fejleszti kommunikatív és vizuális készségeit, növelve a digitális kompetencia és IKT eszközök gyakorlati alkalmazásában a jártasságát a Robotika műhelyben, Földrajz szakkörön vagy a Média szakkörön. 

A vezető pedagógusok elmondása szerint, ezen tanórán kívüli elfoglaltságok fejlesztik az egyéni tanulási képességeket a tanult új módszerek által és nagymértékben elősegíthetik a pályaválasztást is. 

A robotika műhely Bata Márta és Cser Ádám szakkörvezetők irányításával több, a gyerekek érdeklődésének megfelelő csoportok kialakításával építenek robotokat, programozzák az elkészült eszközöket és valósítják meg egyéni ötleteiket.

A gyerekek elmondása szerint a Jakab Beáta által vezetett földrajz szakkör az interaktív térképpel és földgömbbel és a VR ( virtuális valóság ) szemüvegekkel, amelynek köszönhetően úgy érezhetjük magunkat, mintha egy homokos tengerparton sétálnánk pálmafák árnyékában, az egyszerűen elképesztő. 

Tóthné Kolmankó Dia és Pachmann Péter televíziós műsorvezető a média szakkör vezetői azt is megosztották velünk, hogy jelenleg gőzerővel készülnek egy forgatásra a Vizsolyi Bibliáról. A részletek megszervezésében a szakkör vezetője, Pachmann Péter is és a gyerekek is aktívan részt vesznek és az elkészült filmet egy újabb versenyre nevezik, hiszen diákjaikkal már számos rangos országos fesztiváloktól hoztak el előkelő filmes díjakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában