Magára hagyta

2022.02.16. 17:00

Húsklopfolóval bántalmazta idős apját egy férfi

Fejér Megyei Főügyészség

Fotó: Shutterstock

A Fejér Megyei Főügyészség többszörösen minősülő emberölés bűntettének kísérlete miatt vádat emelt azzal a dunaújvárosi férfival szemben, aki egy vita során ittasan egy húsklopfolóval többször fejen ütötte az apját, majd őt vérző sérüléseivel magára hagyta. A vádirat szerint a terhelt 2021. június 26-án ittasan vitatkozott 72 éves apjával, amelynek során a sértett a konyhaszekrényből egy húsklopfolót vett elő, azzal a fia felé ütött, de nem találta el. 

A férfi a sértett kezéből a húsklopfolót kicsavarta, majd azzal többször a fejére, valamint bal karjára sújtott, amelynek következtében az idős férfi feje vérzett és a konyhában összeesett. Ezt követően az elkövető a magatehetetlen apját a lakásban magára hagyta, otthonról elment, és csak másnap délelőtt tért vissza. Ekkor észlelte, hogy az apja továbbra is mozdulatlanul fekszik, ezért értesítette a mentőszolgálatot. Az eszméletlen, kórházba szállított sértettnél életveszélyes állapot lépett fel, nála súlyos egészségromlás következett be. Az idős férfi a bántalmazását röviddel megelőzően koronavírus fertőzésen esett át, amely miatt kórházi ellátásra szorult és legyengült egészségi állapotban volt.

 A vádlott az idős koránál és egészségi állapotánál fogva védekezésre korlátozottan képes apját erős vérzéssel, jelentős fájdalommal járó sérülést okozva bántalmazta, majd a magatehetetlen sértettet hosszú időre magára hagyva belenyugodott abba, hogy akár az életét is elveszítheti. A sértettet jelenleg egy időseket gondozó intézetben ápolják, az állapota miatt a cselekvőképességét kizáró gondnokság alá helyezésével összefüggésben folyik bírósági eljárás. 

Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben fegyházbüntetés kiszabását, közügyektől eltiltást, a feltételes szabadságra bocsátás kedvezményéből való kizárást, valamint a letartóztatás fenntartását indítványozta. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában