Kulcs

2022.02.25. 08:00

Fontos kérdés: valóban munkásszálló létesül?

A település polgármestere hivatalos közleményt adott ki, hogy elejét vegye a találgatásoknak

Török Tímea

A település nyilvános testületi ülésén február 23-án több helyi lakos jelent meg és szót kért a rendtartástól eltérően a feltételezéseik szerint a településen megvalósuló munkásszállóval kapcsolatban. 

Jobb Gyula polgármester az ülés előtt engedélyezte a lakosság megjelent tagjainak, hogy feltegyék kérdéseiket. A rögtönzött közmeghallgatás során a polgármester kihangsúlyozta, hogy az önkormányzat vezetésének, mint a lakosság hivatalosan választott képviselőjének minden kulcsi érdekét figyelembe véve kell meghoznia a döntéseit. 

Azonban a közösségi médiában újabb találgatások és több hiteltelen információ is napvilágot látott. Ennek tisztázása érdekében a település vezetője tegnap a község hivatalos közösségi média felületén az alábbi közleményt hozta nyilvánosságra, amelyet változtatás nélkül közlünk. 

A híreknek szeretnénk utánajárni, ezért felkeressük a tulajdonosokat

„Az elmúlt napokban előtérbe került az a kérdés, hogy milyen tevékenység fog folyni a Rózsahegy utcai volt K-Klinika illetve a Rákóczi utcai volt egészségcentrum ingatlanokban. Egyes információk szerint munkásszállás épül, illetve nyílik az épületekben. Tájékoztatom önöket, hogy mindkét ingatlan magántulajdonban van, nem azonos tulajdonosi körrel, akiknek (sajnos) nem kötelessége az önkormányzat tájékoztatása. A híreknek azonban szeretnénk utánajárni, ezért felkeressük a két ingatlan tulajdonosait, és feltesszük nekik a mindenkit érintő kérdéseket. Milyen tevékenységet terveznek, mikortól, meddig, hogyan, kit-kiket várnak, milyen biztonsági intézkedésekkel fognak működni? 

Természetesen a lakosság kérdéseire is kíváncsiak vagyunk, és továbbítjuk a tulajdonosok felé. Ezért kérem, hogy felmerült kérdéseiket szíveskedjenek feltenni a [email protected] címen, lehetőleg 2-3 napon belül, hogy azokkal a képviselő-testület által összeállított kérdéseket kiegészítve, meg tudjuk küldeni az ingatlanok tulajdonosainak. Amint kérdéseinkre választ kapunk, arról a lakosságot haladéktalanul tájékoztatni fogjuk.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában