Felelősségteljes gondoskodással

2022.02.11. 07:00

Mészáros Lajos átadta az EpiPent az első iskolának

A közelmúltban anafilaxiás sokk miatt történt tragédia, és egy hétéves kisgyermek életét vesztette. A történtek megindították dr. Mészáros Lajost, a Szent Pantaleon Kórház főigazgatóját, hiszen orvosként tisztában van vele, ha idejében érkezik a segítség, akkor elkerülhető a legszörnyűbb bekövetkezése.

Török Tímea

Szepessy Gergő, Garai Zsuzsanna, Szilágyiné Németh Sarolta Zsuzsanna és dr. Mészáros Lajos Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Azért, hogy hasonló tragikus esemény ne fordulhasson elő, dr. Mészáros Lajos elhatározta, hogy Dunaújváros és a választókerület összes közép- és általános iskolájának részére saját maga biztosít EpiPent. Az injekció beadásával elejét lehet venni a súlyos, akár halálos következménynek. 

 

Fejér megye 04. számú választókerületének fideszes országgyűlésiképviselő-jelöltje magánemberként tett felajánlást a közösségi médiában, amelyhez nagyon sokan csatlakoztak. A felajánlást követő egy héten belül, tegnap, az ígéretét tett követte, és elsőként az Arany János Általános Iskolában adta át az életmentő EpiPen injekciót. 

 

– Nagyon örülök, hogy ilyen gyors és nagy társadalmi vissz­hangra talált ez a jó ügy, és remélem, hogy soha nem lesz szükség az injekcióra – mondta el az átadás során dr. Mészáros Lajos. 

 

– Szívből köszönjük a felelősségteljes gondoskodást gyermekeink védelmében. Erről természetesen tájékoztatjuk majd az iskolánkba járó mintegy 450 diák szüleit is. Egyúttal kérjük a segítségüket, hogy gyermekeikről minél több háttér-információt megtudhassunk, ami az esetleges allergiákra vonatkozik – mondta el az átadást követően Garai Zsuzsanna intézményvezető. 

 

– Ha egy életet is megmenthetünk, már nyertünk, és volt értelme az akciónak. Támogatom olyan iskolai protokoll kidolgozását, amely nyomon követi a gyerekek betegségeit – mondta el Szepessy Gergő, a Fidesz dunaújvárosi elnöke. 

Dr. Mészáros Lajos átadta az első iskolának az EpiPen injekciótForrás: Zsedrovits Eniko

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában