Jótékonyság

2022.02.14. 17:30

Eredményes MMK-aukció, „Összefogás az életért”

A Munkásművelődési Központ pénteki jótékonysági aukciója kimondottan sikeres volt, amit Kováts Rózsa, az intézmény ügyvezető igazgatója is megerősített. A szervezők a Magyar Szervátültetettek Szövetségének ajánlották fel a bevételt.

Agárdy Csaba

Fotó: LI

A szervátültetettek szövetsége a pénzt célzottan a Covid által sújtott szervátültetetteknek kívánja felajánlani az Összefogás az életért mottóval. 

A szervátültetettek szövetsége 1998 óta működik a mintegy 1300 szervre váró és 5000 hazai szervátültetett ember teljes értékű életéért. Ez pedig azt jelenti, hogy minden két­ezredik magyar állampolgár szerv­átültetett. (Dunaújvárosban és környékén háromszázan vannak.) Fontos a Képzett beteg-programjuk, amit a szövetség 2015-ben indított el. A legfontosabb feladatuknak tartják, hogy átlendítsék a résztvevőket a kezdeti nehézségeken, és segítsék a társadalomba való visszailleszkedésüket. 

Az MMK összejövetelén többek között Pintér Tamás polgármester mondott beszédet, többször is hangsúlyozva, ezúttal magánemberként vesz részt az eseményen, és ő is licitál egy festményre. 

Az MMK licitálásán sokan voltak egy jó ügy érdekében igazán gálánsak Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap 

Az eseményen ott volt Karácsony János, az LGT énekes-gitárosa, aki több dallal is kedveskedett a résztvevőknek. Felmerülhet a kérdés, mi dolga volt itt Karácsony „James” Jánosnak? Nos, róla tudni kell, hogy öt éve a magyar szervátültetettek jószolgálati nagykövete. A szövetség munkájában az ő lehetőségei szerint vesz részt. Együtt zenél a szerv­átültetettek által alapított Trapi GT-vel, ami egy amatőr formáció. Különböző média felületeken, műsorokban, a szakmai vezetőkkel rendszeresen megjelenik, hangsúlyozva a küldetést: a szervátültetés életet ment. 

És most nézzük, mekkora segítséget kap majd az MMK szervezésében a transzplantáltak szövetsége. A végösszeg 776 400 forint, ebből 101 400 forintot nem licitálók, hanem felajánlók adományoztak a szövetségnek. 

 

A licitálók, és végül festményt vásárlók: Halász István, dr. Hanák Tamás, Pálfi Tiborné, Pintér Tamás, Kováts Rózsa, Szalay Andrea, Várkonyi Zsolt, Pálfi Andrea, Kálmán József, Ruzics Andrea, Varga Richárd, Szabó Zsolt. 

Természetesen nem feledkezhetünk meg a festmények alkotóiról sem, akik egy-egy művüket ajánlották fel a jótékonysági estre. Ők Hingyi N. Marcsi, Pulay Csilla, Godó Gyuláné, Radnóné Tóth Anikó, Tubáné Bereczki Izabella, Horváth Szilvia, Gusztos Piroska, Sebestyén Regina, Smith Julianna, Molnár Jánosné Kovács Ágnes, Gódányné Homoki Mária, Jousse Erzsébet, Nyitrai Mihály, Tarján Zsófia. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában