Mentőhelikopter érkezett a sérült személyhez

2022.02.15. 14:50

Családi ház égett Rácalmáson - frissítve

A tűzoltók az Arany János utca és a Harmat utca találkozásánál oltották a lángokat.

FMKI

Fotó: Shutterstock

Frissítés 14:50 -  A tűzoltókat a rácalmási Arany János utca és a Harmat utca találkozásához riasztották.

Tűz ütött ki egy közel harminc négyzetméteres családi ház első szintjén. A tűzhöz a dunaújvárosi és a pusztaszabolcsi hivatásos tűzoltók vonultak ki. A katasztrófavédelem munkatársainak sikerült megfékezni a lángokat, a házból pedig kihoztak egy gázpalackot is. A gyors beavatkozásnak köszönhetően szerencsére nem terjedt át a tűz az épület padlására és tetőszerkezetére. A tűzoltók helyszínre érkezéskor az épületben tartózkodó személy már kijutott az épületből- mondta el kérdésünkre Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.  

Mivel családiházas övezetben történt a tűzeset így reálisan számolni kellett a tűz átterjedésének lehetőségével, de a hatékony beavatkozás a szomszédos ingatlanokat is megkímélte a veszélytől.

A közelben lakók közül a délelőtti órák ellenére, többen is figyelemmel követték a katasztrófavédelem munkáját. Nevük elhallgatása mellett a lakók kérdésünkre elmondták, hogy a házban egy hölgy tartózkodott és a tűz kitörését észlelve segítséget is kért a szomszédoktól az oltáshoz. Az elhatalmasodó lángok elől a bajbajutott asszony az ablak előtti palatetőre menekült, amely sajnos beszakadt alatta. Miközben többször visszafordult az égő házba a kiskutyáját keresve. Ezért valószínűleg füstmérgezést kaphatott. Végül a kutyának nem esett baja, de a hölgy segítségére mentőhelikopter érkezett, akit a Honvéd Kórházba szállítottak..

Tűz ütött ki egy rácalmási, harminc négyzetméteres családi ház első szintjén az Arany János utca és a Harmat utca találkozásánál. A dunaújvárosi és a pusztaszabolcsi hivatásos tűzoltók megfékezték a lángokat, a házból pedig kihoztak egy gázpalackot is. A helyszínre a mentők is kiérkeztek, írja a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Vezető képünk illusztráció. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában