Dunaújváros

2022.02.10. 12:00

A távhővezetékek javításáról

Duka László, a DVG Zrt. vállalkozási és műszaki ágazatvezetője és Medgyesi Miklós önkormányzati sajtószóvivő sajtótájékoztatót tartott A távhő-vezetékek cseréje címmel kedden a Hunyadi János úton. 

Brousil Csaba

Medgyesi Miklós és Duka László Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: Zsedrovits Eniko

Elhangzott, hogy a DVG Zrt. mint a városi távhőszolgáltatásért felelős cég amióta átvette ezt a feladatot a DVCSH Kft.-től kilenc alkalommal eszközölt javításokat csőtörés miatt a város különböző pontjain. Legutóbb a Hunyadi János út mellett, az uszoda mögött kellett beavatkozniuk. Ezekre a javításokra azért volt szükség, mert a távhő-hálózat a várossal egyidős, a csövek elöregedtek. 

A munkát elvégezték, ezzel biztosítva az uszoda és az élményfürdő biztonságos távhő-ellátását, a javítás a lakossági fűtést nem érintette, abban nem okozott kimaradást, fenn­akadást. Elhangzott továbbá, hogy hasonló beavatkozásra lesz szükség a Római városrészben, ott szivárgást észleltek a rendszerben. A javítással megvárják a fűtési idény végét, hogy a munkálatok idejére ne kelljen a környékbeli lakásokat kizárni a távhő-ellátásból. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában