Körkép

2022.01.03. 17:00

Vidéki bolyongás a szilveszteri éjszakában

Horváth László

Hagyomány lapunknál, hogy december 31-én éjszaka szilveszteri körútra indulunk, és boldog újévet kívánunk. A 2021-es évzáró és a 2022-es évnyitó riportunk mi másról is szólhatna, ha nem a felhőtlen jókedvről, az elmúlt vidám percekről. 

Mezőfalván a nyugdíjasklubban közel negyvenen búcsúztatták a 2021-es esztendőt Fotók: Horváth László

Elsőként a mezőfalvi nyugdíjasokhoz kopogtunk be. A régi tanácsház épületében a Sárgarózsa Nyugdíjas Klub, a Nagyközségi Nyugdíjas Klub tagjai és vendégeik múlatták igencsak jó hangulatban az év utolsó óráit. Kovács Istvánné klubvezető kérdésünkre elmondta, az idén a lehetőségeket kihasználva sokszor megtarthatták összejöveteleiket, programjaikat. Így nemcsak az interneten folyik náluk a klubélet, hanem a valóságban is. A mostani alkalomra harminchatan foglaltak helyet az asztaloknál, hogy a szokásos remek hangulatban tánccal ünnepeljék az óév távozását, az új érkezését. 

Ezután, bár nehezünkre esett a távozás, Kisapostagon folytattuk körképünket. A sportpálya öltözőjében igen víg és fiatal csapat ropta a táncot. Az életkoruk valahol tizennyolc és harminc év között lehetett. A zene és a koreográfia is ehhez igazodott. A baráti társaság örömmel fogadta a Hírlapot, és a kínálás sem maradhatott el. Még maradva a Duna menti községben a régi óvoda épületének ablakán is belestünk, ahol szintén fiatalok buliztak. Éppen két zeneszám közötti étel, ital feltöltődésnél értük tetten a társaságot. 

 

Kisapostagon a régi óvoda épületében is vidám társaság várta az éjfélt

Utunk következő állomása Baracsra vezetett. A faluház nagytermében a Baracsi Társas Kör kilencven fővel tartotta évzáró rendezvényét. Merthogy nem csak a buliról szólt a történet, de erről már Sutyera Mária elnök mesélt: 

– Sajnos nem a tervezettnek megfelelően alakult az évünk. Taggyűlést sem tarthattunk év közben. Viszont most kihasználtuk az alkalmat, és ezt is lerendeztük, ha már ennyien összejöttünk. Természetesen az est kilencven százalékában a hangsúly az évbúcsúztatáson van. Reméljük, jövőre folytathatjuk faluszépítő, területi szemétszedő és egyéb közösségi programjainkat. Most pedig a táncé, a mulatozásé a főszerep. Lelkes kis csapatunk mindent megtesz, hogy remekül érezhessük magunkat az év utolsó perciben. 

 

Baracson a faluházban a Baracsi Társas Kör tagjai és vendégei szilvesztereztek

Baracsot elhagyva ismét Mezőfalva felé vettük az irányt, és meg sem álltunk a Sportbüféig. A helyiségben hamisítatlan mai modern zene szólt, amolyan igazi DJ pultos remix. A fiatalok ezúttal is remek bulihangulatot teremtettek. 

Szilveszteri bolyongásunkat a mezőfalvi nyugdíjasokhoz visszatérve fejeztük be. És itt ért minket az éjfél is. 

A Himnusz dallamait csillagszóróval a kézben énekeltük közösen, majd koccintva kívántunk egymásnak boldog új esztendőt! 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában