Pecsét István

2022.01.27. 07:00

Nem várhat, most már ténylegesen indulnia kell

Pecsét István nem várhat tovább. Megkérte és hála Istennek megkapta a kínai vízumot. Bár a kint tartózkodáshoz szükséges pénz még nem gyűlt össze, de ahhoz, hogy a számára hatékony immunoterápiás kezelést megkaphassa indulnia kell, hiszen betegségével és az idővel is versenyt kell futnia.

Várkonyi Zsolt

Fotó: LI

Hosszú évek óta „úton van” István, aki nyolcadik éve küzd rákbetegséggel. Kell a segítség neki, mert nem tud egyedül megbirkózni ezzel a sorscsapással. Azt látjuk, hogy ami rajta múlik, azért ő mindent megtesz. Gyógyulása hosszú folyamat. Családja, barátai, a jóérzésű emberek mind ott állnak mellette. És a hit, az Istenbe vetett hit kihagyhatatlan ebből! Küzdelmével példát mutat hittel élőknek és fanyalgóknak egyaránt nemcsak betegségében, hanem a mindennapi élet zajos forgatagában is. 

 

Istvánnak a betegségével és az idővel is versenyt kell futnia – nem először Fotó: Laczkó Izabella

Az idő azonban telik, és a gyógykezelés megkezdése nem halogatható. Ugyanis, ahogy István lapunknak elmondta, a legfrissebb CT-vizsgálati eredmény szerint a májkapunál lévő daganat már annyira nyomja az ott lévő artériát, hogy 80 százalékban beszűkítette azt. Így Istvánnak a még meglevő négy nyirokcsomó-áttétje mellett a transzplantált májának a vérellátása is veszélybe került. István ezért azt a döntést hozta, hogy az eddig összegyűjtött adományokkal vág neki a külföldi gyógykezelésnek. A teljes összeg, ami a kinn tartózkodásához szükséges minimum 12 millió forint, ebből eddig 6,8 millió forint gyűlt össze. (Eddig több mint 1 millió forintos banki hitelt is felvett – a szerk.) 

István érthető okok miatt már nem akar tovább várni, ezért bízik abban, hogy a megkezdett gyógykezelése alatt Kínából is folytatni tudja az adománygyűjtést. Természetesen az eddig kapott adományokért nagyon hálás, ezért minden érte elmondott imára, adományra jóhiszeműen gondol! 

 

Továbbra is egyetlenegy gyógy­mód kínál kiutat a betegségéből, mégpedig a kínai immunoterápiai gyógykezelés! Ez előreláthatólag 20 alkalmat foglal magában, ami közel egy évig tartó folyamatos kezelést jelent. István elérte, hogy magát a gyógykezelést a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) 100 százalékban támogatja, ám a közel egyéves kint tartózkodás költségei további több millió forintot jelentenek, amit csak az adománygyűjtéssel tud előteremteni. Azt fontos tudni, hogy a már megítélt gyógykezeléshez kapcsolódó támogatás esetében is utólagos elszámolás van, azaz István nem kap előre pénzt, hanem az elvégzett kezelések után kiállított számlák birtokában térítik meg ezeket a költségeket. 

Jó hír azonban, hogy István a héten megkapta a kínai vízumot, jelenleg a repülőjáratot intézi. Kiutazása előtt szeretnénk felerősíteni az adománygyűjtést, ezért kedves olvasók, tisztelt vállalkozások, ha tehetik, akkor segítsünk az általunk támogatott fiatalembernek győzni! 

„Indulni kell, megint, újra menetrend szerint, 

Míg egy forint a világ, nem lóghat a láb… 

Úgy gurul a pénz, nem érem utol, 

Mindig csak keresem újból.” – énekli Somló Tamás Indulni kell című dalában. 

És István hamarosan indul a nagy útra. Az adománygyűjtés több platformon tovább folytatódik. 

Segítsük őt ezután is! 

I. Hazai támogatás esetén:

Számlatulajdonos: Pecsét István 

Bankfiók: Erste bank

Számlaszám: 11600006-00000000-51152129 

Közlemény rovat: „Adomány Pecsét István részére”

II. Nemzetközi támogatás esetén:

Számlatulajdonos: Pecset Istvan

Bankfiók: Erste bank

IBAN bankszámlaszám: HU74 1160 0006 0000 0000 5115 2129

Swift kód: GIBAHUHB

Közlemény rovat: „Adomany Pecset Istvan reszere”                

III. Elektronikus pénzforgalmi számlára

II-1. Paypal támogatás esetén:

Név: István Pecsét

E-mail cím: [email protected]

Felhasználónév: @pecset

Üzenet rovat: „Adomány István Pecsét részére”

 

https://www.duol.hu/helyi-kozelet/2022/01/istvan-kolcsont-vett-fel-gyogyulasa-erdekeben

https://www.duol.hu/helyi-kozelet/2021/12/az-ido-nagyon-rovid-az-adomanygyujtes-folytatodik 

https://www.duol.hu/helyi-eletstilus/2021/11/az-elvesztegetett-ido-az-eleteselyet-csokkenti 

https://www.duol.hu/helyi-kozelet/2021/11/4764836 

https://www.duol.hu/helyi-kozelet/2021/11/pecset-istvan-megkaphatja-az-eletmento-gyogykezelest 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában