Nehéz megtalálni a megoldást

2022.01.11. 15:00

Néhányan szeméttelepnek nézik a köztemető környékét

A dunaújvárosi köztemető körül mindig voltak problémák, és ezek általában nem az üzemeltető rovására írhatók. Sok a szemetelés, a sírgyalázás, a felfoghatatlan viráglopás. Persze ezeket nem lehet teljes mértékben kiiktatni, de most komoly lépés történt az illegális szemét lerakásával kapcsolatban.

Agárdy Csaba

A temető melletti terület most megtisztítva Fotó: Laczkó Izabella

Fotó: LI

Dunaújváros - A város vezetői az új üzemeltetővel (Borostyán Tóth Kft.) közösen – mondjuk úgy – harcot indított az illegális szemétlerakókkal szemben. Decemberben több ízben szállították el az illegálisan lerakott hulladékot, ami leginkább a lakosság által odaszállított szemét volt. Gyakorlatilag egy szeméttelep jött létre a temetőnél. 

Három nap alatt kétszázhetvenhárom tonna szemetet szállítottak el

Ezzel kapcsolatban Orosz Csaba, a választókerület képviselője az alábbiakat mondta lapunknak: – Óriási szeméthalom alakult ki a temető hatos út felőli részén. Kidobott hűtőszekrényeket, televíziókat, építési hulladékokat tettek le az emberek. Tűzveszélyes is volt ez a szeméthalom, többször ki is gyulladt. Nem tudjuk még, mi lenne a jó megoldás, mert hiába szállítjuk el az egyik nap a szemetet, másnap már megint ott van egy kupac. Volt olyan, hogy egy farönkkel akartuk elzárni az utat, de azt összevágták, és elvitték. Próbáljuk a megoldást megtalálni, de ha nem változik meg néhányak gondolkodásmódja, szinte nincs mit tenni. 

Mindenesetre a legutóbbi „akció” során három nap alatt 273 tonnányi szeméthegyet szállíttatott el az önkormányzat – nem kis költséggel. 

Orosz Csaba egyeztetett a környéken lakókkal, majd ezután úgy döntött, lezárják a terület felé vezető utat, de mindenki tudja, hogy nem ez a megoldás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában