Közélet

2022.01.19. 11:30

Katonákra támadtak az autós embercsempészek

Több lövés is eldördült, amikor egy, migránsokat szállító autó megpróbálta elgázolni a határt őrző katonákat a hétvégén Ruzsánál. A határsértőket és az embercsempészeket végül elkapták és előállították. Ahogy azt a szerb férfit is, akit Mórahalomnál állítottak meg, kocsijában hét migránssal.

MW

A szolgálatban lévő katonák és rendőrök a helyszínen több határsértőt elfogtak – képünk illusztráció Fotó: FY/Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

Többször is rálőtt egy határt védő katona a hétvégén egy, migránsokat szállító autó kerekeire Ruzsánál – közölte a Honvédelmi Minisztérium. A honvedelem.hu azt írta, hogy a katonák szombat hajnalban próbálták megállítani az embercsempész kocsiját, miután a rendőrök erre kérték őket. Az autó azonban nem állt meg, sőt, a vezetője a katona felé kormányozta a járművet. A járőr félreugrott, majd – ahogy írták – több célzott lövést adott le a gépkocsi kerekeire, ami végül felborult. A szolgálatban lévő katonák és rendőrök a helyszínen több határsértőt fogtak el. Sérültekről, vagy sebesültekről nem számolt be a lap. 

Azt pedig már a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség közölte, hogy indítványozták az ügyben két ukrán, illetve két román férfi letartóztatását. Azt írták a Délmagyarországnak küldött közleményükben, hogy két ukrán férfi ült abban a magyar rendszámú autóban, amit a katona akart megállítani. A lövések után megálltak, és átszálltak egy másik kocsiba. Ebben az a két román férfi utazott, akik előttük próbálták „felderíteni” a terepet. Az ügyészség szerint a négy férfi hét szír állampolgárt akart Magyarországon átcsempészni. A férfiak ellen embercsempészés miatt indult eljárás, és a Szegedi Járásbíróság tegnap le is tartóztatta őket. 

Lebukott egy embercsempész tegnap Mórahalomnál is. A rendőrség azt közölte, hogy hajnal egy óra után állítottak meg egy szerb rendszámú Renault kistehergépkocsit, amelyben hét határsértőt találtak. A migránsokat visszakísérték a határzárhoz, a férfi ellen pedig ugyancsak embercsempészés miatt indítottak eljárást. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában