Jótékonyság

2022.01.06. 07:00

Jó szívvel, jó ügyet

Sikerrel zárult az a jótékonysági kezdeményezés, amelynek kiindulópontja egy, a francia válogatott focisták által dedikált mez volt.

Molnár Emese

Fotó: LI

A Szent Pantaleon Kórház intenzív osztálya volt a kedvezményezettje az adományozási akciónak, amelynek ünnepi zárása szerdán délután volt. 

Az előzményeket Petrás Gábor, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára vázolta. Barátját (aki anonimitást kért) kezelték a kórház intenzív osztályán. Amikor a birtokába került a francia labdarúgók által dedikált mez, szerette volna, ha jó célt szolgálna, és támogathatná vele az osztályt. Petrás Gábor ekkor Várkonyi Zsolthoz, a Dunaújvárosi Hírlap főszerkesztőjéhez fordult, hogy miként tudnának egy licitálást megvalósítani, akár országos szintre emelve. A háttérmunka elkezdődött, amelyhez Mészáros Réka, lapunk Tündérszépe versenyének megyei győztese is csatlakozott, hogy minél szélesebb körben népszerűsítsék az akciót. 

December végén adományozási szándékkal egy telefonhívást kapott Kiss Attilától, a helyi McDonald’s gyorsétterem üzletvezetőjétől Petrás Gábor. Ekkor lett a licitálás összege 400 ezer forint. 

Aztán a főtitkár megkeresést kapott Palkovics Milántól, az Épduferr Nyrt. elnök-vezérigazgatójától, aki végül egymillió forintot ajánlott fel a nemes cél érdekében. 

Bár az eredeti elképzelések licitről szóltak, de minden felajánlást az intenzív osztálynak adományoztak, így összességében 1 420 000 forint támogatást kapott az osztály, pontosabban az osztály munkáját segítő Dr. Molnár Gergely Alapítvány. 

A Palkovics család nem ismeretlen a dunaújvárosiak számára, hiszen a környezeti és társadalmi szerepvállalás mindig is jellemző volt rájuk. Milán kérdésünkre elmondta, részéről ez az adományozás nem egy hirtelen jött gondolat volt, minden év végén próbálnak segítő szervezeteket támogatni. Hozzátette azt is, hogy a mezt most kihelyezik a tárgyalójukba egy évig, utána terveik szerint egy hasonló licitálási-támogatási akcióra ajánlanák fel, amely ismét egy nemes ügyet szolgálhat. 

Dr. Jobbágy Lajos osztályvezető főorvos és Nyuli Nóra osztályvezető főnővér-helyettes, illetve az alapítvány titkára megköszönte a támogatást. Nagyon hálásak érte, mint mondták, ilyen nagy, egy összegű felajánlásra még nem volt példa. Régóta szeretnének már új gyógyszerelő kocsit vásárolni, a jelenlegi tizenöt éve tesz szolgálatot. A mostani adományból két ugyanilyen eszközt szereznének be, amely a mindennapi munkájukat segíti: gyorsan és könnyen hozzá tudnak férni a benne rendszerezett készítményekhez, emellett más praktikus tulajdonságokkal is bír. 

Várkonyi Zsolt elmondta, nagyon örül annak, hogy közvetlenül és médiapartnerként is részese lehetett a jótékonysági akciónak, hogy ilyen szép összeg kerülhetett az alapítvány számlájára, és külön is megköszönte Mészáros Rékának a szerepvállalást. 

Az eseményen Petrás Gábor elöljáróban elmondta, Kiss Attila az ügyben is szeretné felvenni a kapcsolatot a kórházzal, hogy felajánlást tegyen az egyik osztály felújítási munkálataira. Palkovics Milán pedig ehhez támogató együttműködését ajánlotta. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában