A Kínába vezető út még csak félig van kikövezve

2022.01.05. 09:00

István kölcsönt vett fel gyógyulása érdekében

Várkonyi Zsolt

A szükséges összeg fele gyűlt eddig össze Fotógrafika: DH

Dunaújváros -Legutóbb egy hónapja írtunk Pecsét Istvánról, aki nyolcadik éve küzd rákbetegséggel. Évekkel ezelőtt hatalmas összefogás eredményeképp sikerült Kínában megkapnia a szükséges gyógykezelést. Küzdelme folytatódik, és most is mindent megtesz gyógyulásáért, már banki kölcsönt is felvett ennek érdekében. A szükséges, minimum 12 millió forintnak így eddig a fele van meg. 

Kínában István immunoterápiai gyógykezelése előreláthatólag 20 alkalmat foglal majd magában, ami közel egy évig tartó folyamatos kezelést jelent, amelyhez a kiutazás és a kinn tartózkodás költségeit még elő kell teremtenie. 

István elérte, hogy magát a gyógykezelést a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) 100 százalékban támogatja, ám a közel egyéves kinn tartózkodás költségei további több millió forintot jelentenek, amit csak az adománygyűjtéssel tud előteremteni. 

Azt fontos tudni, hogy a már megítélt gyógykezeléshez kapcsolódó támogatás esetében is utólagos elszámolás van, azaz István nem kap előre pénzt, hanem az elvégzett kezelések után kiállított számlák birtokában térítik meg ezeket a költségeket. A gyógykezelésig azonban el kell jutnia! Az adománygyűjtést még októberben elindította, január első hetéig 6,4 millió forint gyűlt össze, amelyhez még legalább ennyi hiányzik. 

Eddig több mint 1 millió forintos banki hitelt is felvett, ebből is látszik, hogy erejéhez mérten ő maga is mindent megtesz annak érdekében, hogy a gyógyulásához vezető úton mihamarabb végig érjen. 

Az adománygyűjtés több platformon történik a szélesebb körű elérhetőség, és az idő szűkössége miatt. Ezért, ha sikerült elérnie a kitűzött célt az adománygyűjtési összeg tekintetében, akkor azt természetesen – lapunkon keresztül is – jelzi. 

Segítsük őt ezután is! (Erste Bank számlaszám: 11600006-00000000-51152129; közlemény rovat: „Adomány Pecsét István részére”). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában