Fejér Megyei Közgyűlés

2022.01.17. 14:00

Indulnak a TOP 2 Plusz fejlesztései Fejér megyében

Rendkívüli közgyűlést tartott január 17-én a Fejér Megyei Közgyűlés Székesfehérváron. A rendkívüliséget olyan döntések meghozatalának szükségessége indokolta, amelyekre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program fejlesztéseinek elindításához volt szükség.

duol.hu

Fotó: Skobrak Denes

Már elindult a 2021-27-es pénzügyi időszakhoz kapcsolódó Terület- és Településfejlesztési Operatív Program folytatása. A TOP 2 Plusz induló kerete Fejér megyében 70 milliárd forint, de mint azt dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke elmondta, információik szerint ez az összeg emelkedni fog, így Fejér megye mind a 108 településére a lakosság céljainak, elvárásainak megfelelő fejlesztések érkezhetnek ebben az időszakban is.

A rendkívüliséget az indokolta, hogy elindul a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program folytatása TOP 2 Plusz néven, és immáron döntéshozatal is fog történni - lehet, hogy már a héten. Egészen pontosan a 4 és 5 számjegyű utak fejlesztése terén több mint 6,7 milliárd forint forrásról rendelkezhet a megyei önkormányzat, és ahhoz, hogy a szavazás szabályosan meg tudjon történni, döntés-előkészítő bizottsági tagokat kell megválasztani - így akár már holnap is tudunk dönteni hivatalosan” – tette hozzá Dr. Molnár Krisztián. 

A megyei közgyűlés elnöke hozzátette: ez mindenképpen jó hír, hiszen még a 2014-2020-as időszak sem fejeződött be – a hétfői közgyűlésen zárt ülésen döntött a testület az előző ciklushoz kapcsolódó épületenergetikai projektek támogatásáról, valamint korábbi pályázatok többletköltségeinek támogatásáról.

Azok az útszakaszok, amelyek a közgyűlési útfejlesztéssel kapcsolatos döntéshez tartoznak: https://www.fejer.hu/koltsegvetes-es-utfejlesztesek-ulesezett-a-fejer-megyei-kozgyules

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában