Rendőrségi hírek

2022.01.04. 15:00

Időben érkezett a segítség

Egy magatehetetlen, orvosi ellátásra szoruló férfit lovasberényi hétvégi házában talált a pátkai körzeti megbízott.

police.hu

A rendőrségre 2022. január 3-án 11 óra 15 perc körül bejelentést tett egy férfi arról, hogy reggel óta nem tudja felvenni a kapcsolatot mobiltelefonon keresztül lovasberényi szomszédjával, ezért a lakásához ment. Ott észlelte, hogy a bejárati ajtó zárt állapotban van, majd a teraszablakon keresztül meglátta, hogy a keresett férfi a lakásban, a földön fekszik mozdulatlanul, életben van, és segítséget kér.

A helyszínre irányított Spindler János Milán r. őrmester késlekedés nélkül feltérképezte az ingatlanba jutási lehetőségeit, és tekintettel arra, hogy a lakás fém biztonsági bejárati ajtaja belül zárva volt, a legkisebb anyagi kárral járó teraszablak befeszítése mellett döntött. Bemászott a lakásba, és a földön fekvő, eszméleténél lévő 78 éves férfihoz lépett, írja a police.hu. Az idős ember elmondta neki, hogy az éjszaka folyamán a konyhában összeesett, azóta nem tudott lábra állni. A körzeti megbízott a segítségre szorulót megnyugtatta, a feje alá párnát helyezett, majd várt a mentők kiérkezésére, akik az elsődleges vizsgálatokat követően a férfit a kórházba szállították.

Vezető képünk illusztráció. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában