Szalagavató

2022.01.29. 08:00

Fontos mérföldkőhöz érkeztek a végzős bánkis diákok

Pénteken kora este megtartotta szalagavató ünnepségét a Dunaújvárosi Egyetem Bánki Donát Technikuma is az egyetem sportcsarnokában.

Brousil Csaba

17 órakor felcsendültek Vangelis dallamai, s erre megkezdődött a végzős osztályok bevonulása. A Himnusz dallami után Farkas Balázs 12/A osztályos tanuló emlékezett vissza az iskolában töltött évekre. Mint mondta a, a szalagavatón állva egy olyan pillanat, amikor bebizonyosodik, hogy a sok lázadás, csalódás, csapatmunka és tanulás után bebizonyosodik, hogy megérte a közösen eltöltött egy idő, mert társaival igazi osztályközösségé váltak. Ezután Schön-Kratzmajer Beatrix igazgató szólt a diákokhoz. Mint mondta „megéri ez a felhajtás”, az odafigyelés, a készülődés mely a szalagavatót övezi, hiszen ez az esemény egy meghatározó és szép esemény a diákok életében. Hangsúlyozta, hogy a diákokat összeköti a közös múlt, a felnőtté válást pedig a szalagtűzés jelképezi. A szülőkhöz fordulva köszönetet mondott nekik a gyerekek neveléséért és megemlítette, hogy ez az ő életükben is egy mérföldkő, hiszen a munkájuk neheze csak most következik, az érettségi vizsgákig tartó időszakban. Majd életképeket villantott fel az osztályok Bánkiban eltöltött éveiről.

Eztán következett a szalagtűzési ceremónia: először az osztályfőnökök, majd a 86 végzős diák kapta meg a szalagot. Utóbbiak virággal és ajándékkal köszönték meg az osztályfőnököknek a velük töltött éveket.

A beszédek köszöntések után következtek az osztálytáncok, melyek hol vicces koreográfiára, hol komoly keringőre épültek. A táncok közötti technikai szünetben a diákok versekkel, zenével, énekkel szórakoztatták a megjelenteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában