Elszállítják

2022.01.08. 07:00

Folyamatosan gyűjtik be a kidobott fenyőfákat

Januárban két napot jelöltek ki a fenyőfák elszállítására, de mint azt a szolgáltató elmondta, ettől függetlenül folyamatosan gyűjtik. Több településen változott a kommunális hulladék szállítási napja.

Molnár Emese

Január 8-án és 22-én a zöldhulladékgyűjtés keretében szállítják el a fenyőfákat Fotó: HM

Fotó: Lang Róbert

A Vertikál Nonprofit Zrt. és a Dunanett Nonprofit Kft. is közzétette honlapján azt a tájékoztatót a lakosság részére, hogy jó néhány településen megváltozott a kommunális hulladékszállítás napja ez év január 1-től. Van érintett terület Dunaújváros tekintetében is, illetve a környékünkön több település lakójának is át kell állnia az új menetrendre. 

A tájékoztató szerint Adonyban hétfőről csütörtökre; Baracson csütörtökről hétfőre; Beloianniszban hétfőről csütörtökre; Besnyőn péntekről csütörtökre; Daruszentmiklóson hétfőről szerdára; Pálhalmán csütörtökről szerdára; Iváncsán szerdáról csütörtökre; Kisapostagon szerdáról hétfőre; Kulcson keddről hétfőre; Mezőfalván csütörtökről hétfőre; Nagykarácsonyban keddről péntekre; Nagyvenyimen péntekről hétfőre; Nagyvenyim-Mélykúton csütörtökről szerdára; Pusztaszabolcson keddről csütörtökre; Rácalmáson péntekről keddre változott a szállítási nap. Dunaföldváron keddenként, Ercsiben (Sinateleppel együtt) csütörtökönként viszik el a kommunális hulladékot. 

Pálhalmán csütörtökről szerdára módosult a kommunális hulladék szállítási napja január elsejétől

A Dunanett Nonprofit Kft. zöldhulladék-szállítást is végez az évben, az időpontokról külön is szokták tájékoztatni az ügyfeleket. Mint ahogy azt már megszokhattuk, januárban a zöldhulladék-szállítás keretében csak a már kidobott fenyőfákat szállítják el. Márton László, a cég osztályvezetője arról tájékoztatta lapunkat, hogy január 8-án, valamint január 22-én vannak a szállítási napok, de kollégáik folyamatosan gyűjtik be a fenyőfákat. Ezeket aztán az adonyi zöldhulladék-lerakóba viszik. Arra kérik a lakókat, hogy a közterület rendjének és tisztaságának megóvása érdekében a kidobásra szánt karácsonyfákat a hulladékgyűjtő edényzetek mellé helyezzék ki. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában