Oltási akciónapok

2022.01.25. 07:00

Első, második, harmadik

Ezen a hétvégén esedékesek a januárra meghirdetett országos oltási akciónapok utolsó alkalmai a kórházakban, szakrendelőkben, illetve háziorvosi praxisokban.

Molnár Emese

20220108_Bátaszék_Oltás_Kovács Klára háziorvos beoltja a koronavírus elleni oltóanyaggal az oltási hétvégén megjelent pácienseket_Fotó:Mártonfai Dénes_Tolnai Népújság _MD_TN

Fotó: Mártonfai Dénes

Mint ismert, az átoltottság további növelése és a járvány újabb hullámának megfékezése érdekében januárban minden csütörtökön és pénteken délután, valamint szombatonként oltási akciót szerveznek a kórházi oltópontokon és a kijelölt járásközponti szakrendelőkben, emellett a háziorvosok is szerveznek oltási akciónapokat. 

A dunaújvárosi kórház és több háziorvos tart oltási akciónapot a hét végén Fotó: MW archív

Az oltási akciónapok előnye, hogy előzetes időpontfoglalás nélkül, helyszíni regisztrációval lehet felvenni az oltást. Egyik olvasónk múlt pénteken délelőtt kereste fel a Szent Pantaleon Kórház oltópontját. Mint azt elmesélte, a rendelőintézet aulájában útbaigazították, kitöltötte a szükséges papírokat, megkérdezték, hogy az öt választható vakcina közül melyiket szeretné, majd továbbment az épület harmadik szintjére (ahol az egyik oltópont van). Bár viszonylag sokan voltak a váróban, de az ott lévő személyek fele már megkapta addigra az oltást, és csak a papírokra várt. Olvasónk elmondta, nem kellett sokat várnia, körülbelül fél óra alatt végzett az egész folyamattal, és megjegyezte azt is, hogy nagyon kedvesek voltak a kórházi dolgozók. 

A hét végén esedékes a januári oltási akció utolsó állomása: a kórházi oltópontokon január 27–29. között várják azokat, akik az első, az ismétlő második, illetve az emlékeztető harmadik oltást szeretnék felvenni. 

 

Városunk több felnőttháziorvosi praxisa is mostanra időzítette az oltási akciónapokat, amelyekről az önkormányzat hivatalos honlapján található tájékoztató. E szerint január 28-án 14–18 óra között, valamint január 29-én 10–18 óra között tartja az oltási akciónapokat dr. Radványi Rezső (6-os körzet), dr. Tóth Viktória (7-es körzet), dr. Bekő Irén (9-es körzet), dr. Bartos Krisztina (14-es körzet), dr. Ódor István (15-ös körzet), dr. Menyhei Márta (18-as körzet), dr. Táborosi Éva (24-es körzet), dr. Szuhai István Zsolt (26-os körzet), dr. Nagy Ilona (27-es körzet), dr. Király Mariann (28-as körzet). Január 29-én 10–18 óra között tart még oltási akciónapot dr. Esztergomi Klára (11-es körzet) is. 

 

Mint azt a koronavírus központi tájékoztató oldalán írják, az elmúlt hétvégi összesített adatok alapján a beoltottak száma 6 342 496 fő, közülük 6 080 592 fő már a második, 3 554 502 fő pedig már a megerősítő harmadik oltását is felvette. Az elmúlt három napban összesen 39 928 új fertőzöttet igazoltak, közülük 1641 személyt Fejér megyében. 122, többségében idős, krónikus beteg hunyt el, így az elhunytak száma 40 944 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 209 129 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 191 312 főre emelkedett. 2921 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 176-an vannak lélegeztetőgépen. 

A február 15-től életbe lépő oltási igazolvány miatt is érdemes kihasználni az oltási akciót, amely csütörtökön, pénteken és szombaton folytatódik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában