Lakástűz után

2022.01.27. 18:00

Egy emberként segítik a nehéz sorsú családot Dunaföldváron

Viszonylag megnyugtatóan rendeződött annak a dunaföldvári családnak a helyzete, akiknek mindenük elégett a múlt hétfői Vilmos pusztai tűzben – tájékoztatta lapunkat dr. Süveges Árpád Róbertné.

Gazsó Rita

Fotó: Dunaföldvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Dunaföldvár alpolgármestere elmondta, a tűzeset napján kiutalt önkormányzati lakást még aznap sikerült berendezni, ahová azonnal be tudtak telepedni, a gyerekek újra óvodába, iskolába járnak. Az alpolgármester elmondása szerint a kis szoba-konyhás lakásba csak négyen költöztek be: az apuka, az anyuka és a két gyerek, miután a nagypapa a másik lányánál talált otthonra. 

Úgy tudjuk, bár a jelenlegi lakás kisebb, de a korábbinál kulturáltabb lakhatási lehetőséget nyújt. A zord időjárás miatt a vakoláshoz-festéshez ugyan még nem tudott hozzákezdeni az önkormányzat, ami azért sem egyszerű, hiszen közben az összes bútorral, felszereléssel benne lakik a család. Dr. Süveges Árpád Róbertné megerősítette azt a korábbi értesülést, amely szerint a lakásban tavaszra kialakítják a fürdőszobát is, amelynek különösen örül a tragédia sújtotta család, hiszen a leégett házban sem volt ilyen. A munkákban segít majd a Hit Gyülekezetének paksi közössége. 

Ahogy a városvezetés korábban is beszámolt róla, a család megkapta az egyszeri önkormányzati gyorssegélyt, de ezen kívül rengeteg adomány érkezett hozzájuk: élelmiszerek, ruházat, bútorzat egyaránt, így jelenleg nem szenvednek hiányt semmiben, de az önkormányzat és a helyi segélyszervezetek „nem engedik el a kezüket” ezután sem. Úgy tudni, a szülőknek továbbra sincs állandó munkájuk, a helyi származású édesanya korábban konyhai kisegítőként dolgozott, de az apukához hasonlóan jelenleg állás nélküli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában