DUE infó

2022.01.25. 09:00

Atomerőmű-specifikus képzés a helyi egyetemen

duol.hu

20210729 Dunaújváros Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH A Dunaújvárosi Egyetem épületének homlokzata

Fotó: Zsedrovits Enikő

A képzést elvégző szakemberek magas szintű tudás birtokában pályázhatnak az atomerőműi üzemeltetés területén betölthető pozíciókra. 

A szakirányú továbbképzés két féléve során a jelentkezők színvonalas és gyakorlatorientált tudást kapnak, amely a pályázható állások során jól hasznosítható és a jelentkezők számára előnyt jelent. 

 

A képzést elvégzők alapszintű ismeretekkel gazdagodhatnak az atomerőmű technológiai és üzemeltetéshez kapcsolódó folyamatáról, a nukleáris biztonság alapjairól, az atomerőmű biztonságos működéséről. Mindezzel megalapozhatják jövőjüket egy olyan iparágban, amely a következő évtizedekben kiemelt szerepet tölt be mind a hazai, mind a nemzetközi szektorban. 

 

A szakirányú továbbképzésbe az vehető fel, aki legalább az alább felsorolt szakok valamelyikén alapfokozattal vagy mesterfokozattal rendelkezik, illetve a felsőoktatásról szóló 1993. évi LXXX. törvény szerinti szakok, amelyeket a kredit megállapításának alapjául szolgáló ismeretek összevetése alapján a felsőoktatási intézmény kreditátviteli bizottsága elfogad. Felvételi elbeszélgetés alkalmával szerzett pontok szerint kialakított sorrend alapján a felvétel száma korlátozott. A szak indításának időpontja várhatóan 2022. február. A képzési idő: 2 félév, 60 kredit. Jelentkezési határidő: 2022. február 13. – adta hírül az egyetem honlapja. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában