Közélet

2021.12.18. 07:00

Sürgősségi indítványokat is tárgyaltak a képviselők

A csütörtöki közgyűlésen a képviselő-testület több sürgősségi indítványt is felvett a napirendi pontok közé. Ezek részleteiről számolunk be mostani cikkünkben.

Brousil Csaba

Fotó: LI

A közgyűlés a döntésével hozzájárult a DVG Zrt. 800 millió forintos folyószámlahitel felvételéhez, amelyhez 400 millió forint keretösszeg erejéig garanciát vállal a garanciaszerződésben szereplő ingatlanokra vonatkozó jogerős jelzálogjog-bejegyzés napjáig. A garanciaszerződést a nyilvános közgyűlési dokumentumok nem tartalmazzák, így annak részleteiről nem tudunk beszámolni. 

A képviselők elfogadták Szepesi Attila fideszes önkormányzati képviselő képviselői indítványát, amely alapján az önkormányzat 100 százalékos tulajdonú gazdasági társaságainak és 100 százalékos leányvállalatainak alapító okiratát módosítják. E szerint az érintett gazdasági társaságok tulajdonában levő ingó (ideértve a vagyoni értékű jogokat is) és az ingatlan vagyon eladásánál, továbbá a vagyonkezelői jog alapítását 8 millió forint értékhatár felett a döntés meghozatalához a közgyűlés előzetes hozzájárulása szükséges. 

 

A közgyűlés következő, rendes ülése 2022 januárjában lesz Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A DVG Zrt. igazgatósági tagjainak megbízatása év végén lejár, így új tagok megválasztása vált szükségessé. A közgyűlés erről is döntött, amelynek értelmében a DVG Zrt. igazgatósági tagjainak 2022. január 1-től 2022. május 31-ig az alábbi személyeket nevezi ki az igazgatóság elnöke: Illéssy István, tagjai Magyar András Tamás, Botond Gábor, illetve Lebics Edit Valéria. 

A közgyűlés csütörtökön meghozott vonatkozó határozatával dr. Huszti Zsoltot megválasztotta az Innopark Nonprofit Kft. ügyvezetőjének és támogatta e minőségében megbízási szerződés aláírását. Munkaviszonya 2022. május 31-ig tart. 

A képviselő-testület azt az indítványt is megszavazta, amely szerint az önkormányzat 45 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyújt a Dunaújvárosi Jégtörők Egyesület részére. Az összeg a város idei, azaz 2021-es költségvetését terheli. 

Az idei adventi vásárt és a hozzá kapcsolódó rendezvények lebonyolításával az önkormányzat a Dunaújvárosi Turisztikai Nonprofit Kft.-t bízta meg a közgyűlés döntésének értelmében. A rendezvény december 1-jén nyitotta meg kapuit és az indítvány szövege szerint a főtéren létesített korcsolyapálya jövő év februárjáig üzemel majd. Erre a megbízásra 32 millió forintot biztosít az önkormányzat az idei költségvetésből. 

 

A közgyűlés úgy döntött, hogy a Római városrész és a Béke téri autóbusz-pályaudvar közvilágítás rekonstrukciójának tervezési munkáit a beérkezett árajánlatok alapján egy helyi vállalkozástól rendeli meg 1,8 millió forint értékben. 

Az ülés végén több képviselő is megköszönte az önkormányzati dolgozók egész éves munkáját, többen áldott ünnepeket kívántak egymásnak és a városlakóknak egyaránt. A következő rendes közgyűlés időpontját pontosan nem jelentették be, de ha a polgármester idénre nem hív már össze rendkívüli ülést, akkor a testület csak jövőre ülésezik újra. A nyílt ülés után zárt ülést is tartott a képviselő-testület. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában