Avatás

2021.12.21. 20:00

Megnyílt az Eszkimókatár, birtokba vették a jégpályát

A mezőfalvi negyedik adventi hétvégén már állt a Piac téren a falu karácsonyfája, amelyet közösségi aktivitással díszítettek fel a falubeliek.

Horváth László

Mezőfalván az énekkar, a gazdák, a néptáncosok képviselői és Márok Csaba polgármester gyújtott gyertyát Fotók: Horváth László

Mezőfalva/Nagyvenyim - Az ünnepre hangolódásként a mezőfalvi nagycsaládosokat, a néptáncosok gyermek- és felnőtt tánckarát, valamint a Mezőfalvi Női Kar előadását láthattuk. Befejezésként Márok Csaba, Mezőfalva polgármestere mondott köszöntőt. – Advent négy gyertyájának lángja a hit, a remény, az öröm és a szeretet szimbólumaként világít minden évben. A karácsony a családok legnagyobb ünnepe, amikor összejövünk és örülünk egymásnak. Az idei azonban kicsit visszafogottabb volt a járvány miatt. Ebben a nehéz helyzetben is bebizonyosodott, hogy közösségünk legnagyobb erőssége az összefogás. A mezőfalvi emberek, intézmények számos alkalommal segítették a rászorulókat, ahogy az ünnepi időszak alatt is. Szintén nagy erősség a település civil szférája, amely nélkül nem érhetjük el céljainkat, fejlesztéseinket. Mindig úgy kell gondolkoznunk, ami a mezőfalvi embereknek jó. Kívánom, minél többen ülhessük körül az ünnepi asztalt, és töltsük együtt ezeket a szép napokat – hallhattuk az ünnepi köszöntőben Mezőfalva polgármesterétől. 

Elek Attila Korcsolyaiskola revüjével nyitották meg a jégpályát Nagyvenyimen

Fotó: Laczkó Izabella

Nagyvenyimen a negyedik adventi hétvége is tartogatott különleges programokat, meglepetéseket. 15 órától az Eszkimókatár jégpálya ünnepélyes megnyitására került sor, majd a Fourtissimo zenekar adventi koncertje következett Kuna Kata énekessel. 16.15-től közös adventi gyertyagyújtás várta az ünneplő közönséget. Az ünnepi pillanatok után kérdeztük Vargáné Kaiser Katalint, Nagyve­nyim polgármesterét, átmenthető-e a sok, szeretettel teli pillanat a hétköznapokba? 

– Muszáj megtenni, hiszen olyan nehéz időszakon vagyunk túl, ami mindannyiunk számára lelkileg, egészségileg kimerítő lehetett. A gyertyafények által közvetített hitet, szeretetet, reményt össze kell gyűjtögetnünk, hogy felkészülhessünk a következő időszakra. Jövőre is szeretnénk megoldani a problémáinkat, amelyekhez igyekszünk megtalálni a megfelelő lehetőségeket. Vannak terveink, és a jövőben is megteszünk mindent a céljaink elérése érdekében – foglalta össze röviden az év végi gondolatait Nagyvenyim polgármestere. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában