Perkáta

2021.12.11. 12:00

Közös készülődés vasárnaponként

A településen idén is helyi összefogással készülnek programokkal minden adventi vasárnapra, hogy teljessé tegyék ezeket a mindenki számára fontos heteket a közösségi programok iránt érdeklődők számára.

Horváth Dóra

2019.09.18. Perkátai kastély Múzeum. Közlekedési állandó kiállítás. Nagy Norbert. Fejér Megyei Hírlap.

Fotó: Nagy Norbert

Ha visszatekintünk kicsit, akkor az első vasárnapon, november 28-án meggyújtuk az első gyertyát a koszorún, és december 5-én folytatódott az ünnepvásár: a Győry-kastély parkjába várták az ünneplőket az adventi forgatagba. Az esemény a „Mozgassuk meg a Mikulást!” programponttal kezdődött, ennek során Perkáta utcáit biciklisek és futók barangolták be. Délután „Süt anya süt!” címmel otthon készült süteményekkel és tortákkal várták a vendégeket, majd adventi filmvetítés kezdődött, ezután meggyújtottuk a második gyertyát is a koszorún, valamint a nap várva várt eseményeként a Mikulást lehetett megtáncoltatni. 

Múlt vasárnap perkátai származású művésszel lehetett festeni, rajzolni

Szintén érdekesség volt, hogy a délután folyamán Romanoczki Zoltán perkátai származású művésszel lehet festeni, rajzolni – akár karácsonyi ajándékként –, s a program ideje alatt végig a rendelkezésére állt mindenkinek az adventi vásárosok portékája. 

Advent harmadik vasárnapján, december 12-én pedig 16 órakor a Perkátai Roma Nemzetiségi Önkormányzat gyújtja meg a koszorú harmadik gyertyáját, advent utolsó vasárnapján 14 órakor a Perkátai Római Katolikus Plébánia részéről Győri Balázs István atya gyújtja meg a negyedik gyertyát. 

A programokat Perkáta Nagyközség Önkormányzata, a Perkátai ÁMK, a Perkátai Kínai Központ Nonprofit Kft., a Perkátai Roma Nemzetiségi Önkormányzat és TEdd Szebbé csoport szervezi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában